nieuws

Veggie quarter pounder is opvolger van plantaardige biefstuk

Algemeen

Veggie quarter pounder is opvolger van plantaardige biefstuk

Na de vegetarische biefstuk introduceert Vivera een veggie quarter pounder. Volgens het bedrijf is het nauwelijks te onderscheiden van Angus beef burger.

Vivera liet enkele voortrekkers in de eiwittransitie tijdens de afsluiting van de Foodvalley summit proteins of the future in Ede  de nieuwe Veggie quarter pounder proeven. De burger  wordt deze week in de Britse retail geïntroduceerd. 

De burger, die nog niet in Nederland verkrijgbaar is, werd tijdens de summit beoordeeld op smaak, geur, textuur en mondgevoel.

Een burger voor iedereen

De veggie quarter pounder van Vivera is volledig plantaardig en daardoor geschikt voor flexitariërs, vegetariërs en veganisten. De burger is rijk aan eiwitten en bevat voedingsvezels, ijzer en vitamine B12. Vivera zegt dat de burger nauwelijks te onderscheiden valt vergeleken de Aberdeen angus beef burger.

Groei in de industrie

De omzet van vleesvervangers in de retail in Nederland is meer dan  €100 miljoen per jaar.  Gert Jan Gombert, commercieel directeur van Vivera,  verwacht dat de omzet in 2018 op ongeveer 105 à 110 miljoen euro uit zal komen. 

Ook Jeroen Willemsen van de Protein Cluster ziet die versnelde groei nu al: “De belangstelling van bedrijven en kennisinstellingen is enorm. Vandaag is opnieuw het bewijs geleverd dat de eiwittransitie zich in een stroomversnelling bevindt. Bedrijven zijn bezig met opschalen en maken winst met plantenvlees.”

 

Reageer op dit artikel