nieuws

Unox lanceert vegetarische variant van rookworst

Algemeen

Unox lanceert vegetarische variant van rookworst

In navolging van de Vegetarische Slager introduceert ook Unox een vegetarische rookworst.

Na lang onderzoeken en ontwikkelen is het gelukt om een vegetarische worst te maken met de bite en vorm van een echte rookworst, zegt Unox. Met de vegetarische rookworst spring Unox in op de groeiende groep vegetariërs en flexitariërs.

Thijs Sleddering, Marketing Manager Unox: “Met onze producten richt Unox zich op alle Nederlanders. Daar horen ook de groeiende groepen vegetariërs en flexitariërs bij. Een dagje zonder vlees is natuurlijk hartstikke goed, maar een stamppot zonder rookworst? Daar moeten wij niet aan denken. Daarom komen wij nu met een vegetarische rookworst. Net zo lekker als onze andere rookworst en met dezelfde kruidenmix, maar dan zonder vlees.”

Worst van erwteneiwit

De vegetarische rookworst van Unox bevat onder andere plantaardige oliën, eiwit van erwten, eiwit van kippeneieren en de kruiden van Unox.

Groeiende vraag vleesvervangers

Volgens het Voedingscentrum eet 55% van de Nederlanders drie dagen of meer geen vlees. Verder heeft onderzoek van Unox aangetoond dat 86% van de Nederlanders de intentie heeft om minder vlees te eten. De markt voor vleesvervangers groeit met 24% volgens data van Nielsen.

Reageer op dit artikel