nieuws

Raw Sweets nieuwe trend in voedingsindustrie

Algemeen

Raw Sweets nieuwe trend in voedingsindustrie

Consumenten die het belangrijk vinden om gezonde snacks eten, zijn niet langer een zeldzaamheid. Bijna de helft van de Duitse bevolking wil het gebruik van voedingsmiddelen die suiker bevatten verminderen.

Hierdoor is de zogeheten ‘raw sweet’-concept op de markt gebracht. De raw sweet zijn gezonde producten om te snacken.

               

Van 27 tot 30 januari 2019 wordt er bij Prosweets Keulen gepresenteerd hoe de fabrikanten van snoep en snacks meer uit hun producten kunnen halen met alternatieve recepten.

 

Raw sweets

Raw sweets is één van de grootste trends in de voedingsindustrie. Voornamelijk fruitsnacks worden erg veel verkocht. Het meest populair zijn banaan, mango en abrikoos. Dit zorgt echter voor een uitdaging bij fabrikanten. De ingrediënten kunnen namelijk maar tot 48 graden verhit worden. Anders verliest het zijn enzymen en voedingsstoffen.

Bij het zoeten van het product wordt geen suiker gebruikt. Agave siroop of honing worden gebruikt om het product te zoeten. De focus ligt altijd op het zo natuurlijk mogelijk houden van producten..

 

 

Bezoekers van ProSweets in  Keulen kunnen van alles leren over ‘raw sweets. Er worden verder verschillende manieren laten zien hoe je raw sweets kan produceren. Ook staan de grote bedrijven op het gebied van zoetwaren er. Verder worden er nog verschillende lezingen gehouden.

 

 

Reageer op dit artikel