nieuws

Plus wil minder en duurzamer verpakken

Algemeen

Plus wil minder en duurzamer verpakken

Supermarktketen Plus gaat zich samen met haar belangrijkste leveranciers inzetten voor minder en duurzamer verpakken. Om dit te bereiken gaat de supermarkt een samenwerking aan met Plastic Whale. Deze organisatie pleit voor plasticvrije wateren.

Liesbeth Dekker, unitmanager bij PLUS Retail: “Toen ik het verhaal van Marius Smit van Plastic Whale hoorde, raakte mij dit zeer. We hebben al flinke stappen gezet om minder en milieuvriendelijker te verpakken, maar het werk van Marius stookte dit vuurtje verder op. Het oplossen van de plastic soep lukt alleen als je het samen doet.”

Verpakkingsbeleid

Plus wil haar volume aan verpakkingen terugdringen. De keten wil een bijdrage leveren aan de circulaire economie. Hierdoor worden in 2018 alle 4500 huismerkproducten getoetst op de drie uitgangspunten: Zo minimaal mogelijk, hernieuwbaar, en recyclebaar verpakken. De supermarkt is hier al mee begonnen door te stoppen met het gebruik van zwart plastic, dit is moeilijk recyclebaar. Groente en fruit worden ook al verpakt in minder plastic dan voorheen.

Zowat alle supermarkten maken dit jaar werk van duurzaam verpakken. Zo is bijvoorbeeld Albert Heijn een campagne gestart om minder verpakkingen te gebruiken en werkt Aldi samen met Plastic Soup Foundation om het gebruik van plastic terug te dringen.

 

Reageer op dit artikel