nieuws

Jumbo reduceert zout in vleesassortiment

Algemeen

Jumbo reduceert zout in vleesassortiment

Vanaf eind 2019 bevatten de vleesproducten van Jumbo nog maar maximaal 1,25 gram zout per 100 gram. Bij honderden producten is de hoeveelheid zout gereduceerd, het vleesassortiment bevat nu gemiddeld twintig procent minder zout.

Met de zoutreductie gaat de supermarktketen zelfs verder dan de doelen voor 2020 die zijn opgesteld in het Akkoord Verbetering Productsamenstelling (AVP). Naast de zoutreductie, die 27.000 kilo minder zout per jaar oplevert, heeft Jumbo ook (waar mogelijk) allergenen uit producten gehaald en is het aantal E-nummers verminderd.

Olaf de Boer, executive director Buying & Mechandising bij Jumbo: “We hebben het hele vleesassortiment tegen het licht gehouden en zijn nu in samenwerking met onze leveranciers volgende stappen aan het zetten. Zo kijken we hoe we de samenstelling van onze producten verder kunnen verbeteren. Met betere ingrediënten, zo weinig mogelijk allergenen en waar het kan met minder zout en onnodige toevoegingen. Dat is best een uitdaging. Het is een doorlopend proces met regelmatige smaaktests, want we streven naar een gezonder assortiment zonder concessies te doen aan de smaak.”

Reageer op dit artikel