nieuws

Rabobank winnaar Liegebeestverkiezing Wakker Dier

Algemeen

Rabobank winnaar Liegebeestverkiezing Wakker Dier

De Rabobank is de winnaar van de Liegebeestverkiezing van Wakker dier. De helft van alle 25.000 uitgebrachte stemmen gingen naar de bank toe. Hiermee stak de Rabobank ver boven de andere kandidaten uit.

De Rabobank was genomineerd voor de prijs door hun tv-campagne met de slogan ‘Growing a better world together’. Volgens Wakker Dier doet Rabobank met de slogan alsof ze willen verduurzamen in de voedingssector. “Maar de bank investeert in plofkippen, megastallen en fastfoodketens”, aldus de dierenwelzijnsorganisatie.

Nominaties          

De Rabobank was samen met Campina en ECOstyle nog in de race voor de prijs. Campina was genomineerd omdat er op hun pakken vermeld staat dat de melkkoeien op een verantwoorde manier zo oud mogelijk worden. Volgens Wakker Dier gaan deze koeien voor hun zesde levensjaar al naar de slacht vanwege gezondheidsproblemen.

ECOstyle was genomineerd vanwege haar naam. Wakker Dier vindt dat deze naam suggereert dat het om biologische dierenvoeding gaat, terwijl het gemaakt wordt van industrievlees.

 

Albert Heijn en Jumbo geschrapt

Eerder waren de Albert Heijn en supermarktketen Jumbo ook genomineerd. Albert Heijn was genomineerd voor de premium eend. Volgens Wakker dier blufte de supermarkt over de goede leefomstandigheden van de eend. Wakker dier claimde dat het eenden vlees afkomstig is van doorgefokte Franse plof eenden. Albert Heijn liet weten dat ze de valse berichtgeving op de verpakking zouden verwijderen. Hierdoor zijn ze ook als kandidaat geschrapt.

Jumbo was genomineerd vanwege de verkoop van levende kreeften. Zij adviseerden om de kreeft een halfuur van te voren in de vriezer te leggen om zo het leed te verminderen. Deze theorie is echter nooit bewezen. Jumbo besloot tijdens de verkiezing te stoppen met de verkoop van levende kreeft en was daardoor ook geschrapt als kandidaat.

Liegebeestverkiezing

De Liegebeestverkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door Wakker Dier. Met deze actie willen ze leugenachtige claims over dierenwelzijn aan het licht brengen.

 

Reageer op dit artikel