nieuws

Jaap Petreaus van FrieslandCampina finalist in MVO-manager van het jaar-verkiezing

Algemeen

Jaap Petreaus van FrieslandCampina finalist in MVO-manager van het jaar-verkiezing

Geanne van Arkel ( Head of Sustainable Development bij Interface), Jaap Petraeus (Manager Corporate Sustainability bij FrieslandCampina) en Marlijn Simons-Somhorst (Manager Corporate Responsibility & Relations bij Lidl Nederland) zijn genomineerd voor de titel ‘MVO-manager van het jaar 2018’.

De verkiezing wordt georganiseerd door MVO- adviesbureau Sustainalize

 

De jury van zeven deskundigen uit het MVO-veld zeiden het volgende over de finalisten:

 

“Geanne is authentiek. Ze gebruikt al vele jaren haar ervaringen bij Interface als koploper om op vele plaatsen duurzaamheid op de agenda te zetten. Daarbij staat bij haar staat de missie om te werken aan een duurzame wereld boven de directe belangen van haar werkgever. Ze werkt vanuit de inhoud, pakt nieuwe ontwikkelingen en methodieken op en verbindt deze tot nieuwe inzichten en projecten. Wie Geanne spreekt, kan rekenen op een positieve inbreng en op nieuwe ideeën. Mensen omschrijven haar als inspirator en verbinder.”

 

“Jaap heeft in de vele jaren bij FrieslandCampina een robuust duurzaamheidsbeleid weten neer te zetten dat staat, ook voor de komende jaren. Duurzaamheid is inmiddels geworteld in de kern van deze grote internationale onderneming. Jaap is daarnaast de drijvende kracht achter het ontwikkelen van een internationale duurzaamheidsstandaard voor de global zuivelsector. Hij is volhardend en deelt zijn ervaringen op diverse podia in binnen- en buitenland.”

 

“Marlijn is ambitieus, inspirerend en een echte doener. Ze werkt samen met haar collega’s bij Lidl aan vaak in het oog springende duurzame activiteiten. Lidl Nederland heeft inmiddels al diverse prijzen in de wacht gesleept op het gebied van duurzaamheid. Ze werkt zowel aan verduurzaming van het assortiment als de eigen bedrijfsvoering. Ze weet duurzaamheid goed te combineren met de

competitieve markt van de supermarkten gericht op de laagste prijzen. Daarbij stopt “duurzaamheid” bij Marlijn niet bij de eerste 4 letters.”

 

De MVO-manager van het jaar wordt voor de zesde keer gehouden. De winnaar wint een geheel  verzorgd weekend voor twee personen. Op 8 november wordt er bekend gemaakt wie de MVO-manager van het jaar is.

Reageer op dit artikel