nieuws

De Verspillingsfabriek wint Duurzame dinsdag Prijs

Algemeen

De Verspillingsfabriek wint Duurzame dinsdag Prijs

De Verspillingsfabriek heeft de Duurzame Dinsdag Prijs gewonnen. Daarmee is de fabriek het beste duurzame initiatief dat zich richt op meerder aspecten van duurzaamheid.

Erik Habraken, manager foodservice en foodretail zegt al erg trots te zijn op de nominatie maar dat het winnen van de prijs helemaal fantastisch is.

                              

De voorzitter van de jury Maurits Groen: “De Verspillingsfabriek laat zien hoe je klein kunt beginnen en vervolgens kunt opschalen tot een prachtig project met veel impact. De jury is benieuwd naar de vervolgstappen.”

 

De Verspillingsfabriek verwerkt reststromen uit de voedselindustrie tot soepen en sauzen. Daarnaast werken ze in de fabriek met mensen die een afstand hebben tot de maatschappij.

 

Vervolgstappen

Habraken: “Het is geen gemakkelijke weg waar we voor kiezen. Het aanbod aan misvormde, overrijpe en verkeerd gelabelde groenten is enorm. Nu we twee jaar verder zijn hebben we daar veel in geleerd, lopen de processen en is de basis gelegd om grote volumes te kunnen produceren. Het aantal afnemers groeit nog steeds en we werken inmiddels met mooie organisaties samen, zoals Willem & Drees, Albron, Sligro, Bidfood, Stay Okay Hotels, Jumbo, Bakerstreet, La Place en Hema.”

 

Duurzame dinsdag prijs

De duurzame dinsdag prijs is een sector overschrijdende prijs voor ideeën die de’ thema’s zoals voedsel, mobiliteit, energie, techniek, sociale innovatie, groen of circulaire economie combineren.

 

 

 

Reageer op dit artikel