nieuws

McDonalds richt zich op flexitariër, vegan burger verdwijnt

Algemeen

McDonalds richt zich op flexitariër, vegan burger verdwijnt

McDonalds presenteert twee vegetarische varianten van haar kipburgers: de McChicken Veggie en de Homestyle Crispy Chicken Veggie. De introductie van de Veggie burgers betekent wel dat de enige veganistische burger van McDonalds verdwijnt. VMT sprak met Annemiek Hollander over de introductie.

McDonalds richt zich met de nieuwe burgers op de flexitariër, omdat zij wil voldoen aan de wensen van haar gasten. Annemiek Hollander, Corporate Communicatie bij MacDonalds, geeft aan dat ze constant monitoren wat de gasten vinden van het eten. Hieruit bleek dat veel klanten behoefte hebben aan af een toe een dag zonder vlees. Met de nieuwe Veggie burgers hoeven klanten volgens haar niet in te boeten op smaak of kwaliteit, omdat ze op de burger zelf (en het verdwijnen van de bacon) na exact gelijk zijn aan de populairste varianten van de kipburgers.

Varianten op populairste burgers

De nieuwe burgers zijn gebaseerd op de McChicken en de Homestyle Crispy Chicken burger. De kip is vervangen door een vegetarische burger van Valess, gemaakt van zuivel, zeewier en vezels. Hollander geeft aan dat ze een vegetarische variant van de bekende kipburgers wilden maken en op die manier terecht kwamen bij Valess, een merk van FrieslandCampina. Op aanpassingen in de keukens na, waren er hierdoor weinig obstakels bij de productontwikkeling. In principe werden bestaande componenten samen gebracht.

Hollander ziet daar dan ook de grootste succesfactor in. Wanneer klanten een dag geen vlees willen is het simpel om een vegetarische optie te nemen van hun favoriete burger, die niet opvallend anders smaakt.

Vegan optie verdwijnt

Met de introductie van de nieuwe burgers neemt McDonalds tegelijkertijd afscheid van haar veganistische burger. Hollander: “We vinden het vervelend om veganisten teleur te stellen. Er is echter een veel groter publiek dat we kunnen bereiken met vegetarische producten dan met veganistische producten. Met de nieuwe burgers willen we inspelen op de vraag van de consument.”

Voorlopig gaat McDonalds eerst kijken hoe de nieuwe burgers aanslaan. Opties als de McVegan die momenteel in Finland te koop is, of Vegetarische varianten van de rundvleesburgers staan niet op de planning, maar Hollander sluit niet uit dat dit in de toekomst nog kan komen.

Reageer op dit artikel