nieuws

Nieuw ingrediënt Arla claimt eiwitrepen langer zacht te houden

Algemeen

Nieuw ingrediënt Arla claimt eiwitrepen langer zacht te houden

Arla Foods Ingrediënts heeft een nieuw wei-ingrediënt, Lacprodan® TexturePro, ontwikkeld om eiwitrepen langer zacht te houden.

Volgens Arla behoud het wei-eiwit langer zijn textuur en bite, waardoor eiwitrepen zacht blijven tot aan de uiterste houdbaarheidsdatum. Arla geeft aan dat de harde textuur die eiwitrepen aan het einde van hun houdbaarheid ontwikkelen, een reden is voor klachten van consumenten die vervolgens overstappen naar andere merken. TexturePro is volgens hen de oplossing hiervoor. Bij houdbaarheidsonderzoek leverde een eiwitreep die voor vijf procent bestond uit TexturePro een verbeterde textuur van 45 procent en 60 procent minder hardheid na 15 tot 18 maanden, vergeleken met een eiwitreep met standaard wei-eiwit.

Lacprodan® TexturePro levert een hoog aminozuurgehalte en kan gemakkelijk worden verwerkt in bestaande eiwitreeprecepten. Het wei-ingrediënt wordt gemaakt van gras-gevoede koeien in de Europese Unie, is niet GMO, halal of kosjer en bevat geen emulgatoren of additieven. Behalve voor eitwitrepen kan het ook worden toegepast in koolhydraatrijke repen, vezelrepen of eiwitballen.

Arla Foods Ingrediënts presenteert het nieuwe ingrediënt tijdens de IFT18 Expo in Chicago (VS), van 16 tot 18 juli. 

Reageer op dit artikel