nieuws

ZLTO wil met Food Heroes Award voedselverspilling tegengaan

Algemeen

ZLTO wil met Food Heroes Award voedselverspilling tegengaan

Op 1 juni is de Food Heroes Award gelanceerd. In maart 2019 zullen drie Food Heroes worden bekroond in Rennes.

De Food Heroes Award richt zich op ondernemers die zich inzetten voor het verminderen van voedselverspilling in de eerste delen van de voedselketen, die volgens ZLTO, vereniging voor boeren en tuinders, worden ‘verwaarloosd’. De award richt zich in eerste instantie op de categorie ‘groente & fruit’, de sectoren ‘vis’ en ‘vlees’ volgen later. 

Met de award wil ZLTO de doelgroep (MKB’ers uit de voedingssector) op een positieve wijze benaderen. Ze hoopt hiermee de  aandacht voor voedselverspilling en de betrokkenheid van stakeholders te vergroten.

Innovatieve leiders

In heel Noord-West Europa zullen innovatieve regio’s gaan samenwerken. ZLTO hanteert hierbij een verdeling in innovatieve leiders (Noord-Brabant, Zuid-Ierland en deelstaat Hessen in Duitsland) die innovaties snel oppakken en implementeren en innovatie volgelingen (Lincolnshire, de rest van Ierland, Vlaanderen en West-Frankrijk).

De focus van de award ligt op het ontwikkelen, testen en implementeren van vijftien innovatieve oplossingen, waarbij ten minste 120 innovatieve MKB’ers uit bovenstaande gebieden zijn betrokken.

Aanmelden

Op de website van de Food Heroes Award kunnen ondernemers de andere deelnemers bekijken. Ook is er materiaal aanwezig om het nieuws over de award te verspreiden. Het opgaveformulier voor Nederlandse ondernemers is hier te vinden. De winnaars zullen worden bekroond op de CFIA expo in Rennes (Frankrijk) op 14 maart 2019.  

Reageer op dit artikel