nieuws

Onveilige Speculoos en chocopasta te koop via Facebook

Algemeen

Onveilige Speculoos en chocopasta te koop via Facebook

Via Facebook zijn afgekeurde chocopasta en Lotus Speculoos van 400 gram verkocht. Deze waren bestemd voor vernietiging, maar zijn ontvreemd. De producten kunnen gevaarlijk zijn voor de gezondheid, waarschuwt de NVWA. De Inlichtingen- en Opsporingsdienst (IOD) heeft zondag 15 april een aanhouding verricht.

Via Facebook zijn afgekeurde chocopasta en Lotus Speculoos van 400 gram verkocht. Deze waren bestemd voor vernietiging, maar zijn ontvreemd. De producten kunnen gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Wat er precies mis zou kunnen zijn met de producten, wordt niet gemeld.

De NVWA raadt consumenten aan deze producten niet te kopen. De waarschuwing betreft uitsluitend producten die via Facebook worden aangeboden en niet producten die in de winkel verkrijgbaar zijn.

Aanhouding

De Inlichtingen- en Opsporingsdienst (IOD) van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft zondag 15 april samen met de politie een aanhouding verricht in verband met op Facebook aangeboden, gestolen potten chocopasta en Speculoos. Ook is een deel van de gestolen partij aangetroffen. Naar aanleiding van een melding van de Belgische collega’s van het FAVV, het Federaal Agentschap van de veiligheid voor de voedselketen, heeft de NVWA op 14 april eerst een veiligheidswaarschuwing verspreid. Het onderzoek is een samenwerking van de IOD, politie en Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie. De veiligheidswaarschuwing is nog steeds van kracht.

Reageer op dit artikel