nieuws

Milka neemt deel aan duurzaamheidsprogramma Cocoa Life

Algemeen

Milka neemt deel aan duurzaamheidsprogramma Cocoa Life

Milka chocolade gaat deelnemen aan Cocoa Life, het programma van Mondelēz International voor duurzame cacaoteelt. Milka sluit zich aan bij Côte D’Or, dat in 2015 grondlegger was voor het programma, Oreo, Cadbury, Freia en Marabou.

De deelname houdt in dat Milka duurzaam geteelde cacao als grondstof voor haar chocolade gaat gebruiken. Alle repen in Europa (dus ook in Nederland) krijgen een nieuwe wikkel, waarop het Cocoa Life logo  zal worden afgebeeld. Deze zullen vanaf augustus in de winkel liggen. De rest van het assortiment van Milka krijgt eind 2019 een nieuwe verpakking.

Cocoa Life

Cocoa Life wil een duurzame toeleveringsketen van cacao creëren, die tegelijkertijd een blijvende impact heeft op levens en kostwinning, ontbossing aanpakt en mensen extra ondersteunt in de strijd tegen klimaatverandering.

Uit het jaarlijkse voortgangsrapport van 2017 blijkt dat het aandeel duurzaam geteelde cacao is gestegen tot 35 procent, een toename van 14 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Daarbij werden 120.500 boeren bereikt. Cocoa Life hoopt 200.000 boeren en één miljoen mensen te bereiken in 2022. In een infographic zijn alle resultaten uit het rapport samengevat.

Meer recente informatie kan worden gevonden in het laatste voortgangsrapport van Cocoa Life.

Reageer op dit artikel