nieuws

GS1: ‘Data source staat in 2018 op nummer 1’

Algemeen

GS1: ‘Data source staat in 2018 op nummer 1’

Wat staat de levensmiddelen- en drogisterijsector te wachten in 2018? Jerry Tracey, sectormanager van GS1 heeft daar een duidelijk antwoord op: “Dit jaar moet de productinformatie in GS1 Data Source echt op orde zijn. De kwaliteit van de data moet stevig worden verankerd, omdat in de toekomst nog veel meer productgegevens worden opgenomen.”

GS1 gebruikt het programma DatakwaliTijd 2.0 om de kwaliteit van productinformatie in de GS1 datapool te verbeteren. Het programma is inmiddels halverwege en aan het eind van het jaar moet alle gevraagde informatie van producten in de levensmiddelen- en drogisterijsector in de database betrouwbaar zijn.

Jerry Tracey, sectormanager van GS1: “We zijn nu halverwege het traject. Meer dan de helft van de leveranciers is opgeroepen om hun gegevens te laten controleren en ook meer dan de helft van de opgevraagde artikelen is inmiddels betrouwbaar bevonden. Als ik zelf datamanager bij een fabrikant zou zijn zou ik voor 2018 in de planning hebben staan om productinformatie op orde te hebben.”

“Mijn advies aan datamanagers is: maak het een concreet doel”, vertelt Tracey in een persbericht. “Koppel er een budget aan en maak iemand voor het proces verantwoordelijk. Laat die persoon contact opnemen met GS1 en neem een Data Management Service in de arm. Dan staat het op de rit en volgt de rest vanzelf.”

 

Reageer op dit artikel