nieuws

Het zuivelpak wordt steeds duurzamer

Algemeen

Het zuivelpak wordt steeds duurzamer

Dat het zuivelpak steeds duurzamer wordt willen de zuivelfabrikanten en supermarktbranche duidelijk maken aan de consument. Steeds meer zuivelpakken worden gemaakt van natuurlijke grondstoffen in plaats van fossiele grondstoffen en bevorderen een circulaire economie. Het milieu profiteert hier ook van en de CO2-footprint is inmiddels 20% lager dan voorheen.

De belangrijkste grondstof voor zuivelpakken is hout. Het hout dat gebruikt wordt voor het karton van het zuivelpak draagt het FSC-keurmerk en staat garant voor verantwoord bosbeheer. Voor de productie van de overige delen van het pak, zoals de plastic binnenlaag (PE) en de dop wordt steeds vaker gebruik gemaakt van organische reststromen, zoals de oneetbare delen van planten. Qua eigenschappen is dit materiaal net zo sterk, hygiënisch en luchtdicht als ander plastic.

Om de verduurzaming onder de aandacht te brengen bij consumenten is er door de zuivelfabrikanten en supermarktbranche in samenwerking met communicatie- adviesbureau Schuttelaar & Partners een campagne opgezet. De commercial ‘zuivelpak bestaat uit natuurlijke grondstoffen’ is op TV en Youtube te zien en wordt ondersteund door een Facebookcampagne en een informatieve site.

Reageer op dit artikel