artikel

5 tips over bedrijfscultuur

Algemeen

5 tips over bedrijfscultuur

Hoe verbeter je de bedrijfscultuur? Voor die vraag schakelde Avedo twee leden in van WCM on the move Vlaanderen/ Nederland: Guy Wittens en Ronny Matthijs, respectievelijk operations-departmentmanager Supply en senior operationsmanager bij Pringles, Kellogg Company in Mechelen. Dit artikel is verschenen in VMT 5 van 17 mei 2019.

Eigenaarschap

1Maak mensen in de organisatie eigenaar van bepaalde processen of procedures die belangrijk zijn om de kwaliteit en voedselveiligheid te garanderen en te verbeteren.

 

Betrokkenheid

2Luister vervolgens naar ideeën en voorstellen van de mensen op de werkvloer die het dichtst bij de dagelijkse problemen staan.

Communicatie

3 met kleurLaat geen kans onbenut te communiceren over het belang van kwaliteit en voedselveiligheid voor het bedrijf. Zo zet je medewerkers aan om mee te denken.

Transparantie

4Probeer eventuele groepspolicies te vertalen naar iets dat iedereen op de werkvloer begrijpt.

Waardering

5 met kleurZorg regelmatig voor erkenning van teams op de werkvloer die aan concrete verbeteringen hebben meegewerkt.

François Stuyts is eigenaar van Vlaams kenniscentrum Avedo en initiatiefnemer van kennisnetwerk WCM on te move Vlaanderen/Nederland

Reageer op dit artikel