artikel

Food Law Event in aantocht

Algemeen

Food Law Event in aantocht

Het Food Law Event op dinsdag 20 juni is dé jaarlijkse bijeenkomst op het gebied van levensmiddelenwetgeving. De belangrijkste thema’s van deze editie in het Miele Expercience Center in Vianen zijn: informatievoorziening, etikettering en misleiding, communicatie over voeding en gezondheid en het voorkomen of beperken van schade door recalls.

De eerste lezing van de dag is van Inge Stoelhorst, beleidscoördinator Voeding en Voedselveiligheid op het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Stoelhorst geeft een overzicht van de belangrijkste dossiers in Levensmiddelenwetgeving, bijvoorbeeld over het Akkoord Verbetering Product samenstelling. Hoe gaat dit Akkoord verder en kunnen de ambities tot aan 2020 bereikt worden? Ook de communicatie over gezonde voeding en de etikettering is in ontwikkeling. Wat is het vervolg op het Vinkje en wat gaan consumenten straks vinden in de Voedingsapp? En wat gebeurt er met de aanpak van voedselfraude en verbetering van de voedselveiligheid?

Plannen NVWA

Vervolgens is het podium voor Sally Hoffer, teamleider Toezichtontwikkeling Industriële Productie & Bijzondere Eet- en Drinkwaren bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. De toezichthouder heeft in zijn plannen voor de Tweede Kamer beschreven hoe de NVWA zich tot 2020 gaat ontwikkelen. Wat betekent dit voor het toezicht en wat merkt het bedrijfsleven hiervan? Hoffer gaat daarbij vooral in op de bepalende kaders voor het beleid van de toezichthouder.

Influencers

Een wereld waar het toezicht soms ver weg lijkt, is het internet. Bloggers en vloggers zijn creatief in online informatievoorziening, en schrijven en vertellen vaak wat ze willen, ook over food. Toch gelden er ook regels voor dergelijke influencers. Ebba Hoogenraad, advocaat van Hoogenraad & Haak gaat als derde spreker uitgebreid in op dit actuele onderwerp.

Middagsessies

In de middag volgt een inspirerend parallelprogramma met drie verschillende sessies, met sprekers uit bedrijfsleven, overheid en advocatuur en experts. De eerste sessie wordt geleid door advocaat Karin Verzijden van Axon Advocaten en gaat over communicatie over voeding en gezondheid zonder gebruik van medische claims. Sprekers in deze sessie komen van Unilever, VitalNext en Bio-Actor. De tweede parallelsessie wordt gehost door Barbara Mutsaers, advocaat bij AKD. De sessie gaat over schade door recalls voorkomen of beperken. Hier sprekers van Jumbo, NVWA en Control Risks. De derde en laatste parallelsessie, geleid door advocaten Victor van Ahee en Natasja Brusik van Loyens & Loeff , gaat over etikettering en misleiding. Sprekers in deze sessie komen van Stichting Reclame Code, Foodlog en KTBA.

Meer over dit onderwerp hoort u op het Food Law Event op 20 juni in het Miele Expericence Center in Vianen. Aanmelden kan nog! Het programma van het event bekijkt u hier. Aanmelden kan via deze link.

Reageer op dit artikel