Op zoek naar mild conserven / Robots kunnen steeds meer

De Anuga FoodTec eind maart in Keulen bood volop gelegenheid voor een nadere oriëntatie op hogedrukpasteuriseren (HPP). De producten die met deze technologie zijn te bereiden, zo bleek op de beursvloer, zijn gevarieerder dan ooit. Van guacamole tot saladedressing en van vers vlees tot sap. De ontwikkeling van deze en andere milde conserveringstechnologieën, gaat voort. Efficiencyverbetering door productiviteitsverhoging en kostenbeheersing is (nog altijd) een belangrijk thema in de voedingsmiddelenproductie, zo bleek op Anuga FoodTec. Automatisering helpt daarbij. Robots waren dan ook volop aanwezig op de beursvloer. Hygiënisch ontwerp wordt geïntegreerd.

Dit artikel lezen?

Neem een abonnement en:

  • Krijg onbeperkt toegang tot VMT.nl
  • Ontvang 4x per week de nieuwsbrief
  • Lees 8x per jaar het digitale magazine