artikel

Food- en procestechnologen blijven in trek

Algemeen

De economie zit nog in een dip, toch staan binnen food opvallend veel vacatures open. Wel ligt de lat hoog. Bedrijven krijgen voldoende reacties op vacatures en kijken kritisch naar het cv van hun kandidaten. Ervaring en communicatieve vaardigheden geven de doorslag.

“Wij selecteren alleen de beste kandidaten.” Dit was de unanieme uitspraak van zowel voedingsbedrijven als universiteiten en onderzoeksinstituten tijdens de carrièrebeurs BCF Event 2010. Nu de arbeidsmarkt ruimer is geworden, kunnen bedrijven kritischer kijken naar de kwaliteit van hun kandidaten.

Steeds vaker wordt internationaal gekeken om talenten te rekruteren en ervaring binnen te halen. Voor onderzoeksfuncties zullen net afgestudeerden en ervaren wetenschappers steeds sterker de concurrentie met het buitenland voelen. Levensmiddelen- en procestechnologen hebben het relatief gemakkelijk. Zowel in junior- en zeker in seniorfuncties blijft er behoefte aan vers bloed.

Twintig vacatures
Een bedrijf dat volop vacatures in de aanbieding heeft is ingrediëntenleverancier Purac Biochem. Het bedrijf is producent van melkzuur, melkzuurderivaten en lactides en ook steeds actiever in de bioplasticsmarkt. Er staan momenteel twintig functies open. Dit varieert van procesoperator tot technoloog. De meeste vacatures vereisen minstens twee jaar werkervaring in het vakgebied en een fikse vooropleiding.

Zo moet de technoloog voedingsfermentatie een PhD op zak hebben en beschikken over kennis van de productie van startercultures. De chef ploegendienst is ook al niet weggelegd voor een starter. Zo wordt onder meer verwacht dat deze een coachende en stimulerende rol speelt in verbeterprojecten als Total Productive Maintenance (TPM) en Operational Equipment Efficiency (OEE).

Op deze vacatures komen voldoende reacties binnen, melden recruter Dominique van den Broek en managementassistent Ellen Sterk. Trots wijzen ze erop dat Purac verkozen is tot een van de topwerkgevers in Nederland door het CRF instituut. Op de punten arbeidsvoorwaarden, opleiding en training, interne promotiekansen, werksfeer en –omstandigheden en bedrijfscultuur is de een na hoogste tot maximale score gehaald.

Dit maakt Purac tot aantrekkelijke werkgever, verzekeren de twee: “De vacaturepiek geldt voor Gorinchem, waar we R&D en productie gaan uitbreiden, want we zijn een groeiend en innovatief bedrijf. Melkzuur, de lactaten, blijft onze basis met daarin steeds meer toepassing voor biopolymeren. Nu winnen we de melkzuur voor bioplastics nog uit suiker of zetmeel, maar omwille van duurzaamheid investeren we veel in onderzoek naar de productie van lactaten uit plantenafval of stro voor gebruik in groene chemicaliën om zo de voedselketen te ontzien. Dat vraagt om mensen als een bio-engineer bioplastics. Wie geïnteresseerd is in dit soort nieuwe ontwikkelingen, is bij ons aan het goede adres.”

Interessante cv’s
Bij FrieslandCampina kunnen ze ook nieuwe talenten gebruiken. Wel is het aantal startersfuncties beperkt, blijkt uit de vacatures in de folderrekken. Naar starters gaat tijdens het BCF-event gezien de doelgroep wel de grootste aandacht uit, zegt HR-manager Marion van Andel. “Starters in voedingstechnologie, gezondheid, biotechnologie, chemie en food structuring. Veel bezoekers zijn net afgestudeerd of binnenkort klaar. Ze hebben dus nog geen werkervaring en reageren vooral op onze vacatures voor procestechnologen, daar zitten ook juniorfuncties bij.”

Van Andel ziet interessante cv’s langskomen. Toch blijft het moeilijk om goede mensen te vinden, stelt ze. “De spoeling wordt dunner op het gebied van bètastudies. Binnen de vier profielen op de middelbare school, is er maar één geschikt voor een technische opleiding. Op termijn verwacht ik zelfs een tekort. We ondernemen daarom activiteiten op middelbare scholen om belangstelling te kweken voor ons vakgebied. Je laat kinderen bijvoorbeeld drie toetjes testen in verschillende kleuren en speelt dan met de smaken. Laat de roze dan naar sinaasappel smaken en de oranje naar aardbeien. Zo nemen we als bedrijf onze verantwoordelijkheid om mensen al vroeg te enthousiasmeren voor een carrière in de zuivel.”

Van Andel is werkzaam op de onderzoekslocatie Deventer. Eind mei werd bekend dat deze wordt geconcentreerd in Wageningen. Op deze vestiging wordt het fundamentele onderzoek voor FrieslandCampina uitgevoerd. De seniorvacatures voor deze vestiging zijn dan ook uitdagend te noemen én specialistisch.

Neem de senior-technician smaakanalyse die bij voorkeur bedreven moet zijn in de analyse van (vluchtige) componenten in complexe matrices met behulp van gaschromatische en massaspectrometrische technieken. Zulke specialisten zijn nog steeds schaars in de laboratoriummarkt. “Je zoekt naar mensen die direct inzetbaar zijn op het lab en waar je op kunt bouwen bij baanbrekend onderzoek. Innovatie is zo belangrijk bij alles wat we doen, maar onze innovaties komen niet alleen uit onderzoekscentra. Ze ontstaan in de hele zuivelketen. Daarom hechten we zo aan de kwaliteit en motivatie van onze mensen.”

R&D traineeship
Ambitieuze net afgestudeerde studenten met een R&D-achtergrond kunnen de komende jaren aan hun trekken komen bij Unilever. Het Unilever Future Leader Program werft jonge talenten van universiteiten voor een leidinggevende functie in verschillende bedrijfsonderdelen. Het tweejarige traineeship richt zich sinds jaren al op de gebieden Marketing, Sales, Supply Chain, Finance en HR. Sinds dit jaar staat het traineeship ook open voor R&D.

Tot eind mei kon er gesolliciteerd worden voor het R&D traineeship. Per september zullen er vijf net afgestudeerde studenten starten bij Unilever R&D Vlaardingen. Maar de concurrentie is groot. De selectieprocedure is bijzonder streng, weet HR Business Partner Roosmarijn Gerritsen.

Zelf heeft ze nu bijna haar tweejarige HR-traineeship doorlopen. “We zoeken getalenteerde kandidaten die managementpotentieel hebben en in korte tijd door kunnen stomen naar de managementposities. We krijgen veel aanmeldingen, waarvan een deel uit het buitenland afkomstig. Tijdens de beurs komt ook zeker meer dan de helft van de geïnteresseerden uit het buitenland. Dit sluit perfect aan bij ons internationale karakter. Bij Unilever R&D Vlaardingen, een van de grootste labs in de wereld, is namelijk zeker 30 procent van de medewerkers internationaal en we werken nauw samen met onze labs in Trumbull (VS), Port Sunlight & Colworth (UK), Bangalore (India) en Shanghai (China).”

Groeigebieden
Bij Nutri-Akt reageert HRM-manager Hannie van Oosten verheugd op een subsidie van 40 miljoen euro van Economische Zaken voor de financiering van het Topinstituut Voeding. “Dit betekent dat food nog steeds gezien wordt als een belangrijke sector om in te investeren. Er is geen bezuiniging doorgevoerd en daarmee komen er veel vacatures vrij voor onderzoekers in opleiding. Wij zoeken aio’s en dit gaat op termijn een stroom aan postdocs opleveren.” Wat ziet Van Oosten als de nieuwe onderzoeksgebieden? “Sustainability, healthy ageing en obesity & health management. Dat zie ik als groeigebieden, met daarin veel ruimte voor toepassingen op genomicsgebied.”

Reageer op dit artikel