artikel

IFFA 2010: Groter dan ooit

Algemeen

Op IFFA 2010 – van 8 tot 13 mei in Frankfurt am Main – tonen 900 aanbieders trends op het gebied van ingrediënten en additieven bij de vervaardiging van vleesproducten. IFFA, de internationale vakbeurs voor de vleesindustrie (verwerking, verpakking, verkoop), is uitgegroeid tot een bron van inspiratie voor de gehele vleesbranche.

De beurs biedt een overzicht van actuele ontwikkelingen bij additieven, specerijen, aroma’s en worstomhulsels. Veel gerenommeerde producenten van smakelijke en functionele ingrediënten zullen van 8 tot en met 13 mei vertegenwoordigd zijn in Frankfurt am Main. Meer dan 900 exposanten presenteren hier hun laatste noviteiten op ruim 100.000 m2 in Messe Frankfurt.

60.0000
De organisatie verwacht dat deze editie de vorige, die in 2007 plaatsvond, zal overtreffen. Op de beurs showen aanbieders uit bijna 50 landen hun machines en apparatuur voor vleesverwerking, verpakking en verkoop. Messe Frankfurt verwacht dat er ongeveer 60.000 (professionele) geïnteresseerden uit meer dan 100 landen IFFA 2010 zullen bezoeken. Manfred Rycken, voorzitter van de Duitse Vleeshouwersbond: “Elk slagersbedrijf zou van het unieke aanbod van IFFA gebruik moeten maken om de belangrijke impulsen voor zijn eigen toekomst binnen te halen.”

Zoutreductie
Op de beurs worden concepten gepresenteerd waarmee het zoutgehalte van borrelworst en gekookte ham duidelijk kan worden gereduceerd zonder dat de smaak daaronder te lijden heeft. Verdere innovaties worden bij ‘Value Adding Casings’ gepresenteerd. Het gaat daarbij om worstverpakkingen waarin belangrijke productiestappen van de vleeswarenproductie zijn geïntegreerd.

Voor veel productenten is ‘clean label’ een actueel item. Hier openbaart zich een interessant aandachtsveld met natuurlijke extracten, om de declaratieplichtige additieven te voorkomen of te vervangen. In hal 6.1 zijn de trends te zien in de vleeshouwersvakhandel. In deze hal is tevens de tentoonstelling ‘Trends en kansen in het moderne vleeshouwersambacht’ te bezoeken. Hier zal de Duitse Vleeshouwersbond een reeks kwaliteitswedstrijden uitschrijven.

Meat Vision Conference
Natuurlijk is er meer te doen dan producten bekijken. Het kaderprogramma biedt gelegenheid tot informatie-uitwisseling en discussie onder experts uit de sector. De Meat Vision Conference op 10 en 11 mei richt zich hoofdzakelijk op de internationale industrie. Thema’s zijn de ontwikkeling van de belangrijkste vleesmarkten ter wereld en visies van vleesproducten voor de toekomst. Op maandag analyseren vijf marktexperts de ontwikkeling van vleesproductie en -verwerking in de belangrijkste vleescentra ter wereld en geven een prognose over de verdere verloop van de handel.

Op 11 mei wordt de conferentie georganiseerd door het Duitse Instituut voor Levensmiddelentechniek, dat nieuwe onderzoeksresultaten rond de productie van vlees en vleeswaren zal presenteren. Een dagticket kost €50,- en verschaft ook toegang tot de IFFA.

Reageer op dit artikel