artikel

Bundeling beurzen

Algemeen

De beurzen Industriële Week en Het Instrument zullen van 5 tot en met 8 oktober 2010 in de Jaarbeurs in Utrecht worden gehouden. Dat zijn Federatie Het Instrument (FHI), VNU Exhibitions, FEDA, Nederlands Verpakkingscentrum (NVC), Machevo & Bulk Vereniging overeengekomen.

Management

Hans Damman

Bundeling beurzen

De beurzen Industriële Week en Het Instrument zullen van 5 tot en met 8 oktober 2010 in de Jaarbeurs in Utrecht worden gehouden. Dat zijn Federatie Het Instrument (FHI), VNU Exhibitions, FEDA, Nederlands Verpakkingscentrum (NVC), Machevo & Bulk Vereniging overeengekomen.

“Dat nooit meer!” Zowel de exposantencommissie van Het Instrument als de ledenvergadering van Federatie Het Instrument concludeerden dit naar aanleiding van editie 2008 die voor het eerst in mei werd gehouden. Toen viel het aantal bezoekers van ruim achttienduizend fors tegen (- 5.275 t.o.v. 2006).
De beurs verschuiven naar april was geen optie met het oog op de Hannover Messe. Hetzelfde geldt voor verschuiven naar eind september in de RAI, vlak voor de Industriële Week. Daarmee kwam de huidige oplossing in beeld. “De uitstraling naar de markt is voor ons daarbij doorslaggevend geweest”, aldus directeur Kees Groeneveld van FHI (zie foto).

Drie voorwaarden
FHI stelde aan de samenwerking drie voorwaarden: onafhankelijk blijven, meerjarige afspraak en voldoende beursoppervlak. Alle drie zijn vervuld. Het instrument blijft eigendom van FHI en behoudt daarmee zijn onafhankelijke karakter. De samenwerkingsafspraak geldt voor drie edities met een tussentijd van twee jaar. Het maximum beschikbaar oppervlak van 16.500 m2 was acceptabel. Ter vergelijking: de editie 2008 bestreek 20.185m2.

Belangstelling
FHI mikt met 18.000 bezoekers op minimaal hetzelfde aantal als in het tegenvallende jaar 2008. De bezoekers kunnen met een toegangskaart zowel de Industriële Week als Het Instrument bezoeken. Het onderdeel Life Sciences zal een apart te onderscheiden deel van Het Instrument worden.

Reageer op dit artikel