artikel

Anuga FoodTec komt eraan

Algemeen

Procesgeoriënteerde oplossingen voor de productie, verpakking, hygiëne en distributie van levensmiddelen, ongeacht de grondstof, branche of technologie. Dit brancheoverschrijdende concept maakt de vakbeurs Anuga FoodTec bijzonder. De internationale vakbeurs voor de voedingsmiddelen- en drankenproductie staat begin 2009 al op de agenda.

Eerder in het jaar dan gebruikelijk, vindt in 2009 Anuga FoodTec plaats. De internationale vakbeurs wordt al van 10 tot en met 13 maart in Keulen gehouden. Bijna 1.200 exposanten uit meer dan veertig landen vullen 113.00 m2 en daarmee is de vijfde editie van Anuga FoodTec net weer even groter dan de voorgaande in 2006. Toen bezochten bijna 39.000 mensen, waarvan meer dan de helft afkomstig van buiten Duitsland, de vakbeurs.

Speciale presentaties
Naast het omvangrijke expositieprogramma, met ongetwijfeld veel noviteiten, is op Anuga FoodTec de ‘Robotik-Pack-Line 2009’ te zien. Getoond wordt een modulaire productie- en verpakkingslijn voor hamburgers. Productie, controle, sortering, verpakking, wegen en palletiseren zijn geautomatiseerd. Hygiëne en kwaliteitscontrole krijgen speciale aandacht. De gerobotiseerde verpakkingslijn is een initiatief van de Kölnmesse, medeorganisator DLG (Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft) en een aantal technologiepartners. Een tweede presentatie op de beursvloer staat in het teken van verpakken en duurzaamheid. Ook hier wordt speciale technologie voor kwaliteitscontrole ingezet.

Nieuwe services
Voor de beursbezoeker introduceert de organisatie twee nieuwe services: Matchmaking en Mobile Exhibition Guide. Matchmaking is een online tool op de website van Anuga FoodTec, waarmee ter voorbereiding van het beursbezoek informatie kan worden ingewonnen en afspraken gemaakt. De Mobile Exhibition Guide is een navigatie- en informatiesysteem dat helpt tijdens het daadwerkelijke beursbezoek. Geen overbodige luxe, gezien de omvang van de beurs.

Veel congressen
Niet alleen de beurs is imposant, ook het begeleidende congresprogramma is uitgebreid te noemen. Nieuw is dat het InnovBev Global Soft Drinks congres gelijktijdig plaatsvindt. Het tweedaagse congres PETnology Europe 2009 begint een dag eerder dan de beurs. Het World Juice Congress (georganiseerd door Agra Informa) start op de tweede beursdag. Verder is er vanuit medeorganisator DLG een reeks congressen geïnitieerd. Thema’s zijn onder meer de productie en aseptische verpakking van versproducten (EHEDG), vers gesneden en andere gekoelde producten (EFFoST), levensmiddelentechnologie in zich ontwikkelende landen, zuivel-, bakkerij- en deegwarentechnologie, verpakkingstechnologie, microëncapsuleren en coaten en de toekomst van de voedingsmiddelenproductie.

Reageer op dit artikel