artikel

Industriële Week op koers

Algemeen

Over enkele weken, op 30 september, opent de Industriële Week. De voorbereiding voor het vakevent voor de Nederlandse industrie ligt op koers. De 1.000 exposanten van de in totaal vijf vakbeurzen bereiden hun deelname voor en van het grote activiteitenprogramma dat aan de beurs is gekoppeld, worden de laatste details ingevuld.

Technologie
[techniek/ apparatuur]
Carina Grijspaardt-Vink

Industriële Week op koers
Over enkele weken, op 30 september, opent de Industriële Week. De voorbereiding voor het vakevent voor de Nederlandse industrie ligt op koers. De 1.000 exposanten van de in totaal vijf vakbeurzen bereiden hun deelname voor en van het grote activiteitenprogramma dat aan de beurs is gekoppeld, worden de laatste details ingevuld.

Gezamenlijk brengen de vakbeurzen Industrial Processing, Macropak, Aandrijftechniek & Factory Automation, Industrie & ICT en ICT & Logistiek de technologische ontwikkelingen in de gehele keten in beeld. Volgens beursmanager Mirjam van den Bogaard is het sterke punt van de Industriële Week dat het programma aansluit bij de wijze waarop innovaties in de industrie meer en meer worden benaderd. “Professionals uit de industrie kunnen zich via één bezoek aan het evenement in Utrecht op de hoogte stellen van de laatste stand van zaken. Dat geldt zeker ook voor bezoekers uit de voedingsmiddelenindustrie. Toegevoegde waarde daarbij is dat ze zien wat in andere industriesectoren speelt en zo ideeën opdoen.”

Presentaties, lezingen en meer
Elke vakbeurs van de Industriële Week biedt binnen haar aandachtsgebied een diversiteit aan activiteiten. Zo zijn er speciale presentaties op de beursvloer, zoals het Innovatieplein en het pomp NL-plein op Industrial Processing en de verpakkingslijn van de toekomst op Macropak. Daarnaast worden seminars, congressen en lezingencycli gehouden. Op Industrial Processing is er een lezingenreeks over onderhoud en over hergebruik van water onder de titel ‘Water als geld’. Het seminar ‘De draadloze fabriek’ gaat in op de mogelijkheden van draadloze communicatietechnieken zoals Wifi, bluetooth en RFID in een industriële omgeving.
Ook worden er ter gelegenheid van de beurs prijzen uitgereikt: De Gouden Noot voor beste verpakking, Proces Innovatie Publieksprijs voor beste procesinnovatie en ook voor innovaties in aandrijftechniek zijn er verschillende prijzen te winnen.

TechTours
De Industriële Week kent ook niet aan een specifieke beurs gebonden activiteiten. Zo gaan de TechTours dwars door de beurzen. Elke ochtend en middag worden acht tot tien TechTours georganiseerd rond bepaalde thema’s. De rondleidingen gaan langs zo’n tien exposanten die nieuws te melden hebben. De exposant houdt een pitchtalk van vijf minuten over zijn product of oplossing. Geïnteresseerden kunnen zich voorafaanmelden via de site van de Industriële Week.

Duurzaamheid, veiligheid, inkoop
Efficiency en duurzaamheid zijn belangrijke thema’s voor de totale industrie. De presentatie van de Vereniging FME-CWM ‘1001 klimaatoplossingen te koop!’ sluit daarbij aan. In hal 9, stand A100, tonen leveranciers voorbeelden van hoe techniek helpt een praktische bijdrage te leveren aan een duurzame samenleving.
Gelegen op Industrial Processing maar eveneens gericht op de totale industrie, is het nieuwe paviljoen Industrie & Veiligheid ‘Voor een gezonde en veilige werkomgeving’. Hier worden producten en diensten getoond op het gebied van veiligheid en beveiliging.
Op woensdag 1 oktober is het nationaal debat Inkoop en Marketing in Business to Business, georganiseerd door NEVI (inkopers) en NIMA (marketeers). In een lagerhuisconstructie gaan topinkopers de discussie aan met topmarketeers over het thema commodity versus toegevoegde waarde. Tijdens het debat zullen de knelpunten van het inkoop- en verkoopproces op scherp worden gesteld.

Reageer op dit artikel