artikel

Grote Franse beurzen in 2008

Algemeen

Parijs is in oktober en november weer het toneel voor drie grote beurzen. IPA ‘The world’s largest pilot factory’ en Emballage, ‘Pack different in Paris!’ vinden tegelijkertijd plaats. Samen met SIAL, een maand eerder, biedt het beurscomplex Paris-Nord Villepinte komend najaar volop informatie over processen, verpakken en producten.

Ivonne Sleutels

Parijs is in oktober en november weer het toneel voor drie grote beurzen. IPA ‘The world’s largest pilot factory’ en Emballage, ‘Pack different in Paris!’ vinden tegelijkertijd plaats. Samen met SIAL, een maand eerder, biedt het beurscomplex Paris-Nord Villepinte komend najaar volop informatie over processen, verpakken en producten.

Sinds 2000 vinden IPA en Emballage tegelijkertijd en op dezelfde locatie plaats. Dankzij deze samenwerking is er een totaaloverzicht van de eerste verwerking tot de verpakking van voedingsmiddelen. SIAL wordt eerder gehouden en biedt een blik op de voedselmarkt in de wereld.

’s Werelds grootste pilot plant
De laatste technologische ontwikkelingen op het gebied van voedselverwerking. Die kunnen de naar verwachting circa 138.000 bezoekers tijdens IPA 2008 komen ontdekken. De beurs trekt waarschijnlijk 600 exposanten die gedurende vier dagen tonen hoe productieprocessen ontwikkelen. De exposanten zijn ingedeeld in twee hoofdsectoren: IPA Matic en IPA All sectors. IPA Matic laat een aanbod van materieel, machines en oplossingen voor vlees- en visverwerking zien. IPA All sectors biedt daarnaast informatie over hulpmiddelen op het gebied van controle, hygiëne, laboratoria, thermische behandeling en uitrusting van werknemers.

Innovatie & Research
Om te discussiëren over de laatste technologische ontwikkelingen in de industrie is er Het Forum voor Innovatie & Research. In 2006 namen meer dan duizend bezoekers deel aan het forum. In samenwerking met vakorganisaties, handelspartners en onderzoeksbureaus worden er in 2008 ongeveer twintig conferenties georganiseerd over duurzame ontwikkeling, energie, koeling, bioprocessing, regelgeving en performances.
Verder zullen er innovatieprijzen worden uitgereikt, is er een speciale ruimte voor voedselveiligheid en tracering en presenteren Franse opleidingscentra in de culinaire demonstratieruimte dagelijks regionale producten.

Anders verpakken in Parijs!
Voor de 38e editie van verpakkingsbeurs Emballage worden 2.200 exposanten verwacht, waarvan 53% internationaal. De 110.000 bezoekers komen uit 142 landen.
Nieuw op Emballage 2008 zijn de zogenaamde Gold Meetings. Inkopers en verkopers uit verschillende landen kunnen elkaar op deze manier ontmoeten. Bezoekers met concrete projecten vinden de juiste exposanten, die op hun beurt hun deelname effectief benutten.

Congres en themaruimtes
Ook Emballage gaat gepaard met een congres: het Pack.Vison-congres, bestaande uit 24 conferenties verspreid over vijf beursdagen. Fabrikanten, ontwerpers en trendwatchers zullen daar actuele ontwikkelingen in de verpakkingssector belichten. Bezoekers van de beurs hebben gratis toegang tot het congres. Het precieze programma is binnenkort beschikbaar.
Naast het congres zijn er voor het ontdekken van trends themaruimtes ingericht. In deze ruimtes worden de vijfhonderd belangrijkste innovaties op het gebied van verpakkingen, machines, programma’s en accessoires gepresenteerd.
Sinds in 2005 het voorlichtingsbureau voor de verpakkingsbranche is opgericht, worden de ontwikkelingen op de Franse verpakkingsmarkt nauwlettend gevolgd. Tijdens de beurs onthult het bureau de resultaten van een tweede onderzoek dat vooruitblikt tot 2010.

Internationale voedselmarkt
Meer dan 140.000 bezoekers en 5.300 exposanten trekken elke twee jaar naar Parijs voor SIAL. Fabrikanten, distributeurs, importeurs, retailers, groothandelaren en cateraars uit bijna tweehonderd landen aanschouwen dan het mondiale voedingsmiddelenaanbod.

Reageer op dit artikel