artikel

De koelkast van Karin Gast

Algemeen

Wat zijn de beweegredenen achter het koopgedrag van consumenten? Kopen ze altijd dezelfde voedingsmiddelen? Proberen ze vaak nieuwe dingen uit? En wat vinden ze van de verpakkingen? Karin Gast vertelt over de producten die zij in huis haalt.

Karin Gast (22) is student en woont met drie huisgenoten in een studentenhuis in Leiden. Soms eet ze met het huis, maar meestal kookt ze voor zichzelf. Iedereen in huis koopt in principe zijn eigen spullen. Wel is er een speciale koelkast voor het gezamenlijke bier.

Karin Gast doet haar boodschappen bij Digros en Hoogvliet. Ze weet van tevoren meestal precies wat ze wil hebben en doet niet vaak impulsaankopen. “Soms koop ik wel producten die ik bij anderen voor het eerst heb gegeten, maar ik zal niet snel uit mezelf iets nieuws proberen.”

Lipton Ice Tea Green
“Deze heb ik eigenlijk per ongeluk gekocht. Ik wilde Ice Tea met perziksmaak hebben, maar heb ongemerkt de groene genomen. Ik vind het wel lekker dus het is niet zo erg. Zo’n verpakking van anderhalve liter is best groot voor in je eentje. Halverwege maak ik vaak al weer iets nieuws open omdat ik niet alsmaar hetzelfde wil drinken. Ik let niet zo op houdbaarheidsdata, dus het komt op een gegeven moment toch wel op.”

Blue Band Finesse
“Dit gebruik ik echt voor van alles. Het kan overal doorheen en het is redelijk lang houdbaar. Ik doe het bijvoorbeeld bijna altijd door sauzen. Soms staan er meerdere flesjes in de koelkast, omdat ik voor elke maaltijd opnieuw boodschappen doe. Ik weet dan vaak niet meer of ik het nog in huis heb of dat huisgenoten het misschien gebruikt hebben. Crème fraiche is goedkoper, maar dat bederft heel snel. Dat zit bovendien vaak in bekertjes die je niet kunt hersluiten.”

Rilanto Margarine“Dit heb ik volgens mij een keer gekocht om een taart of een cake te bakken. Het ligt in ieder geval al heel lang in de koelkast. Om te bakken gebruik ik altijd olijfolie. Dat is gezonder en hygiënischer. Ik vind zo’n pakje boter op den duur heel smerig worden als er elke keer met een vies mes een stukje wordt afgesneden.”

Reageer op dit artikel