08-05-2024 | Macfrut 2024

08-05-2024 | Macfrut 2024

The Innovation Hub For Healthy Food maakt van 8 t/m 10 mei 2024 zijn debut bij Macfrut, de internationale beurs voor de vers fruit sector. De beurs wordt georganiseerd door the University of Bologna, Distal, the Food Science Campus in Cenesa en the Centre for Industrial Agrifood Research. De beurs vindt plaats in Rimini, Italië.

De focus van de beurs ligt op het innoveren van fruit en groente producten evenals de processen van de productie. Hierbij staat de vraag van de consument naar (nieuwe) gezonde producten centraal.

Het evenement zal bestaan uit thematische workshops en demonstraties. Dit wordt gedaan door onderzoekers en innovatieve bedrijven in de sector.

Tijdens het evenement zullen er ook sessies plaatsvinden over opkomende, innovatieve en milieuvriendelijke technologieën, als alternatief voor thermische processen. Hierbij gaat het om de bereiding van producten zoals vers en minimaal bewerkte sappen/extracten, fruit- en groentesnacks, vers gesneden producten en groente crèmes, gemaakt door middel van precisiefermentatie.

Beeld: HAK

Productinnovaties februari: Biologische teelt HAK

Elke maand plaatst VMT de productinnovaties op een rij. Dit zijn de innovaties van februari: Biologische teelt HAK en speciaal bier met laag...

Foto: TOP

TOP ontwikkelt plantaardige vervanger voor ei

Technologiebedrijf TOP heeft een volledig plantaardige vervanger voor vloeibaar heelei geïntroduceerd. Het bedrijf heeft het product al op kleine...

Foto: InterSicop

Puratos voorspelt nieuwe golf aan plantaardige en technologische...

De brood- en banketbakkerij en chocolade-producenten gaan een revolutionaire ommekeer tegemoet. Puratos ziet een steeds belangrijkere opkomst van...

Wat kan een productontwikkelaar met miso? 'Het is een productieproces voor hartige smaken'

Wat kan een productontwikkelaar met miso? 'Het is een productieproces...

Voor de consument is miso een Japans soepje, voor de topchef een krachtige smaakmaker. Maar wat is de potentie van de umamibom voor de...

Albert Heijn breidt plantaardig assortiment Terra uit

Albert Heijn breidt plantaardig assortiment Terra uit

Supermarktketen Albert Heijn breidt het plantaardig assortiment Terra met 25%. De lijn bestaat nu uit 250 producten. Vier volledig plantaardige...

Beeld: Seaweed Food Solutions

Van hamburger tot brownie: scale-up maakt zeewier blends voor zoet en...

STARTUP BELICHT - Scale-up Seaweed Food Solutions maakt zeewier blends voor verschillende doeleinden in de voedingsindustrie. De blends kunnen...

Young R&D: 'Op welk moment betrek je sales bij de ontwikkeling van een nieuw product?'

Young R&D: 'Op welk moment betrek je sales bij de ontwikkeling van...

In de rubriek Young R&D stellen jonge productontwikkelaars vragen aan ervaren vakgenoten.

Verstegen over Kneed&klaar: 'We proberen geen vlees na te maken, maar denken vanuit kruiden en specerijen'

Verstegen over Kneed&klaar: 'We proberen geen vlees na te maken, maar...

De kruiden- en specerijenproducent Verstegen komt op de markt met een droge mix bestaande uit kruiden, specerijen en een plantaardig eiwit. De...