Onderwerpen bij deze cursus: wat is kwaliteit, hygiëne en reiniging & desinfectie, wetgeving, HACCP, kwaliteitsmanagementsysteem, traceerbaarheid, certificatie, auditing. Ook het opzetten van een kwaliteitszorgsysteem komt aan bod. De cursus bestaat uit 8 cursusavonden.
08-02-2024 | Cursus Kwaliteit in Bedrijf

Tijdens de cursus Kwaliteit in bedrijf leren deelnemers welke controles wanneer en op welke producten moeten worden toegepast.
Lees meer over
Ontdek ook
Recente artikelen

NVWA: sapkuren bevatten nog steeds onterechte medische claims
Websites blijven sapkuren van medische claims voorzien, terwijl dat niet mag, zegt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). De sapkuren...

Klassieke uitbraak door hamburgers met minstens 24 zieken
In november 2023 waarschuwde het Noorse Departement van Volksgezondheid, het Folkehelseinstituttet, dat een uitbraak van een infectie met E. coli...

Safe met Michelle: Op naar een beter 2024
Afgelopen jaar zijn er tal van vernieuwingen geweest in de voedingswereld. Zo hebben we bedrijven voorbij zien komen die van vlees volledig zijn...

NVWA: "Naleving wetgeving gewasbeschermingsmiddelen zorgwekkend"
Uit 500 door de NVWA uitgevoerde controles in 2022 blijkt dat ongeveer twee derde van de geïnspecteerde telers zich voldoende houdt aan de geldende...
Eerder verschenen
- 06-02 2024 | Cursus Voedselveiligheid en Houdbaarheid
- Paneldiscussie: Hoe werkt een voedselveiligheidscultuur?
- Biofilms elimineren? Zo pak je dat aan
- Belgische recalls en waarschuwingen oktober: te veel fumonisines in zwarte mais, listeria in garnalensalade en pesticiden in venkel
- Column Simone Hertzberger: Klimaatverandering zorgt voor toename uitbraken en óók van mycotoxines
- Chili con carne met plantentoxine was de oorzaak van 200 zieken
- Schimmels en mycotoxinen op de loer door klimaatverandering?
- China bant vlees en sperma van Nederlandse koeien en schapen
- Honderden zieken in uitbraak door schoollunches
- Toename van tularemie gemeld in Zweden en Noorwegen
- Nederlandse recalls en waarschuwingen oktober: mosterd in chips, kauwgomballen met metaal en STEC in kaas
- 07-12-2023 | Symposium Hygiëne in de productieomgeving
- 27-02-2024 | Cursus Levensmiddelenmicrobiologie en hygiëne
- Verpakkingen verduurzamen? Zo pak je dat aan
- De WHO Voedselveiligheidsdag leverde 3 belangrijke aandachtsgebieden op voor de nabije toekomst
- 01-02-2024 | Cursus CIP en innovatieve reinigingstechnieken
- 20-12-2023 | Hygiënisch ontwerpen transportbanden
- 21-12-2023 | Cursus hygiënisch ontwerpen transportbanden
- IFS Food Versie 8 vanaf volgend jaar verplicht 'Continue verbetering is de sleutel tot succesvol kwaliteitsmanagement'
- Milkshakes veroorzaakten 6 zieken waarvan 3 overleden
Voedselvergiftiging - Ontvang tweewekelijks de Thema Update Voedselveilighed
De themanieuwsbrief Voedselveiligheid van VMT informeert over internationale issues, incidenten, regelgeving en onderzoek rondom hygiëne en food safety. Van recalls tot achtergronden. Onmisbare en betrouwbare kost voor iedereen die met voedselveiligheid te maken heeft of in het kwaliteitsvak zit.
