27-02-2024 | Cursus Levensmiddelenmicrobiologie en hygiëne

27-02-2024 | Cursus Levensmiddelenmicrobiologie en hygiëne

Op 27 februari 2024 start de cursus 'Levensmiddelenmicrobiologie en -hygiëne'. In 5 dagen komt een breed scala aan onderwerpen aan de orde. Aanvullend bij deze cursus geeft FiMM een extra examentraining.

Je leert wat micro-organismen zijn en waarom sommige soorten ongewenst zijn in voedingsmiddelen. Welke soorten ziekten kunnen veroorzaken via voedsel en hoe besmettingen te voorkomen zijn. Daarnaast leer je welke factoren van invloed zijn op groei van micro-organismen in voedsel en hoe je ze kunt afdoden. Ook begrijp je waarom het belangrijk is te werken met een voedselveiligheidssysteem en hoe ermee om te gaan. Je sluit de cursus af met een examen.

Na afloop begrijp je de belangrijkste microbiologische theorie, kun je meepraten over microbiologische normen, cijfers van het laboratorium interpreteren en vind je gemakkelijker oplossingen voor microbiologische problemen.

De maximale groepsgrootte bedraagt 20 deelnemers. We geven de cursus bij De Fietser in Ede ongeveer 5 tot 10 minuten lopen vanaf Centraal Station Ede-Wageningen.

Aanmelden kan via deze link.

Nederlandse recalls en waarschuwingen februari: Stukjes deksel in huzaren/rundvleessalade

Nederlandse recalls en waarschuwingen februari: Stukjes deksel in...

In dit overzicht lees je de Nederlandse recalls en veiligheidswaarschuwingen van februari. De laatste wapenfeiten: stukjes deksel in salade,...

Tonijn Foto: Pixabay

Recall gerookte tonijn vanwege te hoog kwikgehalte

De leverancier Interfoodsmittelgrosshandel GmbH heeft opdracht gegeven tot een terugroepactie van gerookte tonijn in onder meer Spanje, Italië en...

Onderzoek NVWA: Vaak te veel acrylamide in ontbijtkoek

Onderzoek NVWA: Vaak te veel acrylamide in ontbijtkoek

De NVWA bezocht in 2023 91 bakkerijen. Ze onderzochten verschillende bakkersproducten waaronder ontbijtkoek, kruidnoten, kruidnoten en speculaas op...

Nieuwe E. coli-uitbraak door rauwmelkse kaas

Nieuwe E. coli-uitbraak door rauwmelkse kaas

Een nieuwe E. coli-uitbraak in de Verenigde Staten is terug te voeren op kaas die is geproduceerd door een zuivelbedrijf dat in het verleden in...

Recalls België 2023 in beeld: ruim 300 meldingen in een jaar 

Recalls België 2023 in beeld: ruim 300 meldingen in een jaar

In 2023 maakten het Belgische FAVV en VMT in totaal melding van 324 recalls en veiligheidswaarschuwingen. Welke voedingsmiddelen werden uit de handel...

Weer meer voedselgerelateerde infecties door STEC en listeria in Europa in 2022

Weer meer voedselgerelateerde infecties door STEC en listeria in...

In de EU/EER was in 2022 een flinke toename te zien van de ernstige voedselgerelateerde infecties listeriose en shigatoxineproducerende E.coli...

FAVV onderzoekt klachten online verkoop levensmiddelen: 'Ook hobby-koks hebben registratie nodig'

FAVV onderzoekt klachten online verkoop levensmiddelen: 'Ook...

Inspecteurs van het FAVV - gespecialiseerd in e-commerce - onderzochten in 2022 en 2023 meer dan 450 klachten over websites of sociale mediaprofielen...

Belgische recalls en waarschuwingen februari: Mogelijk E. Coli aanwezig in geitenkaas

Belgische recalls en waarschuwingen februari: Mogelijk E. Coli...

In dit overzicht lees je de Belgische recalls en veiligheidswaarschuwingen van februari. De laatste wapenfeiten: Mogelijk E. Coli aanwezig in...