Redefine Meat introduceert 3D-geprinte plantaardige steak (video)

Het Israëlische bedrijf Redefine Meat introduceert de eerste 3D-geprinte vegan steak. De ‘Alt-Steak’ is volgens het bedrijf in textuur, smaak en uiterlijk gelijk aan dierlijk vlees.
Delen:
Beeld: Redefine Meat

De ‘Alt-Steak’ wordt gemaakt van soja, erwteneiwit, kokosvet, zonnebloemolie en natuurlijke kleur- en smaakstoffen. De alternatieve steak is ontwikkeld om rundvlees te vervangen en heeft volgens de ontwikkelaars dezelfde spierstructuur, sappigheid, vetsamenstelling, mondgevoel en snijstructuur als rundvlees. Daarnaast bevat de vegan steak veel eiwitten en geen cholesterol.

Volgende maand in restaurants

Het Israëlische bedrijf wil volgende maand al starten met het testen van de ‘Alt-Steak’ in restaurant in Israël. Vervolgens wil het bedrijf in 2021 starten in Europese restaurants en in 2022 in supermarkten. “Dit is ’s werelds eerste 3D-geprinte steak die echt door kan gaan voor steak. We hebben een mijlpaal behaald omdat wij de steaks op grote schaal kunnen printen. Ook zijn de smaak en textuur erg goed”, vertelt Eshchar Ben-Shitrit, CEO en oprichter van Redefine Meat, aan The Media Line.