nieuws

Europese jongeren willen suikertaks en gemeenschappelijke regels houdbaarheid

Wetgeving & Toezicht

Europese jongeren willen suikertaks en gemeenschappelijke regels houdbaarheid

Twee deelnemers van het European Youth Event (8000 deelnemers tussen 18 en 30) presenteerden en bediscussieerden hun ideeën over voedselverspilling, duurzaamheid en gezondheid met leden van het Europees Parlement (EP).

De Duitse Viviane Gerger (23) is voorstander van een Europese belasting op vet- en suikerrijke producten. Verder pleit ze voor een etiketteringssysteem die producten classificeert op basis van hoe gezond zo’n product is.

Houdbaarheid

De Frans-Italiaanse Jade Mavilien Pradines (21) wil een herziening van de definitie van de houdbaarheid van voedingsmiddelen en streeft naar gemeenschappelijke regels voor houdbaarbaarheidsdata. Verder wil Pradines die deelnam aan het European Youth Event een statiegeldsysteem voor alle plastic flessen en nog strengere regels voor plastic dan het EP in oktober aannam. Dit idee vinden de europarlementariërs iets te voorbarig.

Ook het al veel geopperde plan om een suiker- en vettaks in te voeren, kan het EP niet uitvoeren. Dit is een zaak van de lidstaten. 

Reageer op dit artikel