nieuws

Hoogvliet spreekt zich uit over recall varkensvlees

Voedselveiligheid & Kwaliteit

Hoogvliet spreekt zich uit over recall varkensvlees

Supermarktketen Hoogvliet haalde veertien varkensvleesproducten met verschillende houdbaarheidsdata uit de schappen omdat medewerkers salmonella aantroffen. Hoe verliep de recall?

Hoogvliet ontdekte de salmonella bij monstername bij een onderdeel van een partij varkensvlees. Hoe groot die partij varkensvlees is, laat de supermarktketen in het midden. “We troffen de bacterie aan bij een reguliere steekproef, waarbij we van elke partij vlees monsters versturen naar een laboratorium.”

Gecertificeerde leveranciers

Hoogvliet benadrukt dat het uitsluitend werkt met gecertificeerde leveranciers die werken volgens de meest strikte hygiëne en voedselveiligheidsnormen. Toch kon dit een salmonellabesmetting niet voorkomen. “Vlees is een natuurproduct dat van nature bacteriën bevat. Daarom worden er ook steekproeven uitgevoerd”, reageert een Hoogvliet woordvoerder.

NVWA

De samenwerking met de NVWA tijdens de terugroepactie verliep naar wens.

“Wij communiceren open en transparant met de NVWA en de berichtgeving die wij met de NVWA hebben gedeeld is snel en correct geplaatst.”

Voedselveiligheid

Hoogvliet communiceerde de recall op haar website, sociale media (Facebook en Twitter), via de website van de NVWA en op schapkaartjes in de winkel.

Het bedrijf ontving ongeveer een dag na de recall “minder dan tien meldingen” van consumenten die mogelijk ziek zijn geworden. Ook kwamen er tientallen telefoontjes binnen van consumenten die bevestiging zochten dat de door hun gekocht producten veilig zijn voor consumptie.

Hoogvliet treft verder geen extra maatregelen naar aanleiding van de recall.

Reageer op dit artikel