nieuws

Recall smoothiemixen van Fresh Fruit Express om mogelijk met listeria besmette pastinaak

Voedselveiligheid & Kwaliteit

Recall smoothiemixen van Fresh Fruit Express om mogelijk met listeria besmette pastinaak

Smoothiefabrikant Fresh Fruit Express haalt op advies van leverancier Greenyard haar diepgevroren smoothiemixen uit de schappen. Het ingrediënt pastinaak in de mengsels bevat mogelijk listeria monocytogenes.

De pastinaak in de Veggie Express Red Smoothie Mix (batchcodes L18068A1 en L18068B1,tht 09-03-2020) en de Veggie Express Green Smoothie Mix (batchcode L18123B2,tht 03-05-2020) komt uit de Hongaarse fabriek van Greenyard. In deze productielocatie stelden de Hongaarse autoriteiten te hoge waardes listeria monocytogenes vast.

Lees ook: NVWA: grootschalige recalls in aantocht vanwege listeria in Hongaarse diepvriesgroenten

Diepgevroren mixen

Onder andere de horeca gebruikt de zakjes diepgevroren mixen om smoothies te maken. Fresh Fruit Express International BV raadt bedrijven dringend aan die de zakjes kochten bij de horecagroothandel deze niet te verwerken. Ook consumenten die het product aanschaften, dienen dit niet te consumeren, aldus de fabrikant.

Listeria kan voedselinfecties veroorzaken. Vooral zwangere vrouwen, ouderen en kinderen lopen een verhoogd risico ernstig ziek te worden, benadrukt het bedrijf. Het betreft alleen de Veggie Express Red Smoothie Mix en de Veggie Express Green Smoothie Mix die Fresh Fruit Express International uit voorzorg uit de handel neemt.

Pastinaak

De rest van de voedingsmiddelen, zoals de Veggie Express Orange mix waarvan de ingrediënten uit andere fabrieken komen, vormen geen gevaar bij consumptie. Ook de Veggie Express Red en Green mixen met een andere code daarvan komt de pastinaak niet uit de Hongaarse fabriek. Die zijn dus ook gewoon veilig drinkbaar, aldus Fresh Fruit Express. De mogelijk met listeria besmette smoothies zijn vanaf volgende week weer verkrijgbaar, maar dan wel met pastinaak uit Polen, stelt fabrikant Fresh Fruit Express.

Lees ook: het weekende in met vier recalls

Reageer op dit artikel