nieuws

Glutenwaarschuwing Amaizin Corn Chips

Voedselveiligheid & Kwaliteit

Glutenwaarschuwing Amaizin Corn Chips

Amaizin heeft een veiligheidswaarschuwing uitgedaan voor Amaizin Corn Chips. In de Corn Chips zijn door kruisbesmetting gluten terecht gekomen.

Het allergeen gluten staat niet in de ingrediëntenlijst vermeld van de Amaizin-producten, meldt de NVWA. De consumptie van de producten met ondergenoemde lot-codes is schadelijk voor consumenten met een gluten-allergie. Het gaat om de verpakkingen:

  • Amaizin Chili Corn Chips, 75 gram, LOT-code 37332
  • Amaizin Natural Corn Chips 150 gram, LOT-code 37331
  • Amaizin Paprika Corn Chips 75 gram LOT-code 37332
  • Amaizin Tomato Corn Rolls 100 gram, LOT-code 37333
  • Amaizin Nacho Corn Chips 150 gram, LOT-code 37333 en 37332

Kruisbesmetting

De meeste waarschuwingen en recalls van levensmiddelen gaan over allergenen, zo bleek vorige week op de VMT Bijeenkomst Allergenen. Kruisbesmetting is een veel voorkomende oorzaak. Onder meer Marjan van Ravenhorst van Allergenen Consultancy en Ika van de Pas van Albert Heijn gingen op de bijeenkomst in op een beter allergenen beheer in voedingsmiddelenorganisaties. Bekijk de video daarover hier:

 

Reageer op dit artikel