nieuws

Engineering in Food & Beverage: Big data gebruiken om energie te besparen? [video]

Technologie & Techniek

Engineering in Food & Beverage: Big data gebruiken om energie te besparen? [video]

Het onderwerp Energy management staat bij veel foodbedrijven hoog op de agenda. Meten is weten, maar wat doe je met de data?

Eric van Nispen van Wonderware Benelux vertelt namens Barry Callebaut tijdens het Engineering in Food&Beverage Event op 10 oktober hoe zij dit vraagstuk aanpakken. Op basis van Big Data brengt Barry Callebaut energiegebruik per product, per machine, per fabriek maar ook per recept in kaart en gebruikt deze informatie om haar energiegebruik inzichtelijk te maken en aansluitend daarop gebaseerd bij te sturen.

Ook bij Unilever Ben & Jerry’s staat energie-efficiëntie hoog op de agenda. Festo laat tijdens hetzelfde event via een livestream zien hoe zij via een speciale portal gegenereerde data visueel maken.

Veel machines worden steeds intelligenter door hoogwaardige en intelligente componenten die kunnen voorzien in belangrijke informatie over de staat van de productiemachines zoals energieverbruik, slijtage en op hand zijnde problemen.

Meer weten?

Bekijk het programma

Meld u aan

Reageer op dit artikel