nieuws

Procesoperator (mbo) heeft beste arbeidskansen

Mensen & Loopbaan

Procesoperator (mbo) heeft beste arbeidskansen

De mbo-opleiding procestechniek biedt de beste kansen op een baan, de beste positie op de arbeidsmarkt en levert het meeste salaris op van alle mbo-opleidingen. Ook in de voedingsindustrie zijn veel banen als procesoperator te vinden.

Dat blijkt uit onderzoek van het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) in samenwerking met de Universiteit van Maastricht.

In de periode 2012-2017 hebben de onderzoekers aan afgestudeerden gevraagd of zij werk hadden, of dat in hun eigen vakgebied was en of zij een vast of een flexibel contract hadden.

Goede perspectieven

Uit het onderzoek blijkt dat de niveau 4-opleiding in procestechniek een werkloosheid heeft van 0% en dat flexibel werk nauwelijks voorkomt (6%) onder de afgestudeerden

Daarnaast verdient een procesoperator met een bruto maandinkomen van €2.503 het meest van alle mbo-opleidingen. Ook werken de afgestudeerden vrijwel altijd in de eigen richting (96%) en op het eigen niveau (84%).

Overige sectoren

Ook scheepvaart en operationele techniek doen het goed met respectievelijk een tweede en derde plaats. De mbo-opleiding automatisering biedt de minste kansen na het afstuderen.

Reageer op dit artikel