
Mosa Meat haalt duurzaamheidscertificaat binnen
Kweekvleespionier Mosa Meat heeft de B Corp certificering binnen gehaald en maakt vanaf september onderdeel uit van de B Corporation. Maarten Bosch,...

Nederlander mag in najaar éindelijk kweekvlees proeven
Consumenten mogen in het najaar éindelijk hun tanden zetten in kweekvlees. Producenten Mosa Meat en Meatable hebben van de Tweede Kamer toestemming...

Kweekvlees dichterbij dan Nederland denkt: proeverijen binnenkort...
Binnenkort is het proeven van kweekvlees in Nederland mogelijk. De eerste proeverijen met 'cultured meat' zullen waarschijnlijk in de herfst plaats...

Consumentenacceptatie van alternatieve eiwitten? Volgens ADM kunnen...
Wat is nodig om de consument warm te maken voor alternatieve eiwitten? Volgens ADM zijn vier factoren van belang.

Amerika kan aan het kweekvlees: Good Meat en Upside Foods krijgen...
Kweekvleesbedrijven Good Meat en Upside Foods hebben groen licht gekregen voor de verkoop van kippenkweekvlees aan consumenten. In Europa moet...

Commentaar: voedselindustrie snakt naar meer consensus over...
COMMENTAAR - Ik vrees dat we er nooit meer uit gaan komen: alle eindeloze discussies over een betere voedselketen. Iedereen zoekt naar het ultieme...

Ontwikkelingen in kweekvlees: Mosa Meat schaalt op en Meatable laat...
Mosa Meat opende onlangs een productielocatie in Maastricht waarmee het bedrijf tienduizenden hamburgers kan maken. Deze zijn voor consumenten in...

Startups in kweekvlees moeten na wetgevingssucces nog andere drempels...
Met de FDA-goedkeuring voor Upside Foods heeft de (Amerikaanse) kweekvleessector een belangrijke stap gezet. Wat zijn de volgende te slechten...
'Nederlands kweekvlees voorlopig niet verkrijgbaar voor consument'
Het kweekvlees dat in Nederland wordt gekweekt in laboratoria is voorlopig nog niet voor de consument te koop, zegt Ceel Elemans, Sector specialist...

Zo zit het met de benaming van gecultiveerd vlees in vier EU...
Producenten van gecultiveerd vlees kiezen vaak voor een eerste marktintroductie in Singapore en dan in de Verenigde Staten. Is deze keuze...

Startup Meatable bouwt innovatiecentrum voor kweekvlees in Singapore
Startup Meatable sluit een partnership met Love Handle, een vegetarische slager in Singapore. Samen bouwen de bedrijven een Future of Meat...

Kweekvlees stap dichterbij voor Amerikaanse consument, FDA geeft...
De FDA geeft 'groen licht' voor een kweekvleesproduct van Upside Foods. Dat bedrijf maakt kipproducten via celkweek. Upside Foods heeft volgens de...

Startup verwacht in 2025 kweekvlees in het schap: 'Onze toekomstige...
Startup Meatable introduceerde recent haar eerste kweekvleesproduct: een varkensworstje. De startup werkt op het moment hard aan productverbetering,...

Na Meatable brengt Mosa Meat ook kweekvlees in Singapore op de markt
Het Maastrichtse bedrijf Mosa Meat brengt samen met Esco Aster gecultiveerd rundvlees op de markt in Singapore. Esco Aster is het enige...

Mosa Meat schaalt op en neemt nieuwe kweekvlees fabriek in gebruik
Mosa Meat gaat de productie van gekweekt rundvlees opschalen naar industrieel productieniveau. Hiervoor neemt het bedrijf een nieuwe faciliteit in...

Welke biomassa zorgt voor het beste eiwitrijke ingrediënt? NIZO en...
Levert micro-alg of gist het best werkende eiwit op? NIZO leidt een consortium van bedrijven en kennispartners die willen uitzoeken welke biomassa...

Startup Meatable start productie kweekvlees in Singapore
Startup Meatable gaat met haar kweekvleesproducten uitbreiden naar Singapore. De startup gaat een samenwerking aan met ESCO Aster. Meatable kan door...

Dit zijn de redenen waarom foodbedrijven investeren in alternatieve...
Veel traditionele voedingsmiddelenbedrijven investeren in alternatieve eiwitten. Dit doen ze op allerlei manieren en om verschillende redenen.

Startup Meatable ontwikkelt kweekvleesworstjes
De Delftse startup Meatable heeft zijn eerste product van kweekvlees ontwikkeld. Het worstje van varkensvlees uit de fabriek moet in 2025 in...