Of je worst lust? Meatable laat voor het eerst kweekvlees proeven in...
Het Nederlandse bedrijf Meatable laat woensdag voor het eerst in de Europese Unie mensen een worst van in het laboratorium gekweekt vlees proeven. De...
Het Nederlandse bedrijf Meatable laat woensdag voor het eerst in de Europese Unie mensen een worst van in het laboratorium gekweekt vlees proeven. De...
Vroeger werd vooral vlees gezien als product met een verhoogd voedselveiligheidsrisico. Tegenwoordig zijn er juist steeds meer...
Waar vormt Europese wetgeving een rem voor transitie en innovatie en waar liggen de kansen? Wat zijn de speerpunten van het VWS op gebied van...
"Ze verspreiden misinformatie," zegt Ivo Rzegotta van de Good Food Institute (GFI) aan VMT.nl. Hij doelt op het pleidooi van Frankrijk, Italië en...
Eind 2023 vond in Barcelona de conferentie Regulating the Future of Foods plaats. Hier kwamen meer dan honderd professionals op het gebied van...
De drie landen zien 'kunstmatige - op basis van in het lab gegroeide cellen - voedselproductie' als een gevaar voor de productie op boerderijen die...
Onder strenge voorwaarden worden kweekvleesproeverijen in Nederland sneller mogelijk dan de Europese regelgeving toestaat. Een onafhankelijke...
De voedingsindustrie verandert dagelijks. Maar wat speelt er over een aantal jaar in de keten? Kunnen we al zo ver vooruitblikken? Trendwatcher en...
'De komende drie tot vier jaar worden belangrijk voor kweekvlees.' Dat was de boodschap van The Good Food Institute tijdens de New Food Conference....
Een precies jaartal durft hij er niet op te plakken, maar producenten die kweekvlees willen gaan verkopen of verwerken in producten, zullen volgens...
Meatable opende in november een nieuwe faciliteit op het BioScience Park in Leiden. Op deze manier wil het bedrijf zorgen dat de productie van...
De wereldwijde vleesindustrie kan nog een grote slag slaan met het terugbrengen van CO2- en methaanuitstoot. Tegelijk groeit de wereldbevolking en...
Kweekvleespionier Mosa Meat heeft de B Corp certificering binnen gehaald en maakt vanaf september onderdeel uit van de B Corporation. Maarten Bosch,...
Consumenten mogen in het najaar éindelijk hun tanden zetten in kweekvlees. Producenten Mosa Meat en Meatable hebben van de Tweede Kamer toestemming...
Binnenkort is het proeven van kweekvlees in Nederland mogelijk. De eerste proeverijen met 'cultured meat' zullen waarschijnlijk in de herfst plaats...
Wat is nodig om de consument warm te maken voor alternatieve eiwitten? Volgens ADM zijn vier factoren van belang.
Kweekvleesbedrijven Good Meat en Upside Foods hebben groen licht gekregen voor de verkoop van kippenkweekvlees aan consumenten. In Europa moet...
COMMENTAAR - Ik vrees dat we er nooit meer uit gaan komen: alle eindeloze discussies over een betere voedselketen. Iedereen zoekt naar het ultieme...
Mosa Meat opende onlangs een productielocatie in Maastricht waarmee het bedrijf tienduizenden hamburgers kan maken. Deze zijn voor consumenten in...