nieuws

Multivac neemt Fritsch Groep over

Economie & Bedrijven

Multivac neemt Fritsch Groep over

Multivac neemt de Fritsch Groep over en breidt daarmee zijn aanbod van oplossingen voor de bakkerij-industrie verder uit. Onder voorbehoud van goedkeuring in het kader van kartelwetgeving, neemt Multivac per 1 augustus 2019 de Fritsch Groep over.

Medio april 2019 heeft Fritsch faillisement aangevraagd. Door de overname zal Fritsch deel gaan uitmaken van Multivac, waardoor zij haar activiteiten kan voortzetten en haar klanten kan behouden. De verkoop van de producten van Fritsch gaat na de overname via het verkoop- en servicenetwerk van Multivac.

Fritsch Technology Center

Door Fritsch Groep over te nemen kan Multivac in de toekomst complete productielijnen aan de bakkerij-industrie aanbieden. De productie en ontwikkeling van Fritsch-producten wordt voortgezet op de locatie in de Duitse deelstaat Beieren. Daar heeft Fritsch een Technology Center. Hier kunnen klanten testen doen, producten aanpassen en recepten ontwikkelen.

Synergiepotentieel

Een management team van Multivac gaat Fritsch leiden. “Wij zijn ervan overtuigd dat ons management een belangrijke bijdrage zal leveren aan het herstel van het bedrijf. Vooral dankzij de integratie van Fritsch-producten in de lijnoplossingen van Multivac zien we een groot synergiepotentieel, dat een belangrijke bijdrage zal leveren aan de gezonde ontwikkelingen van Fritsch in de toekomst,” zegt Guido Spix, directeur en CTO/COO van Multivac.

Bakkerij-installaties

Fritsch is een fabrikant van bakkerij-installaties met het hoofkantoor in Beieren. Het assortiment bestaat uit apparatuur en technologie voor het vormen en verwerken van deeg. Fritsch biedt voor elke bedrijfsgrootte andere oplossingen, van tafelmodellen tot industriële apparatuur.

Reageer op dit artikel