nieuws

Europese levensmiddelen- en drankenindustrie ziet kansen in Chinese markt

Economie & Bedrijven

Europese levensmiddelen- en drankenindustrie ziet kansen in Chinese markt

FoodDrinkEurope, de vertegenwoordiger van de Europese levensmiddelen- en drankenindustrie, sluit zich aan bij de Europese Unie(EU) agri-food delegatie die op missie gaat naar China. De delegatie bestaat uit leden van vijfentwintig EU-lidstaten uit verschillende sectoren.

China is de op twee na grootste levensmiddelen- en drankenexportmarkt voor de EU, met een grootte van meer dan 10 miljard euro in 2017. Bestaande uit een verschillende soorten producten zoals: vlees- en zuivelproducten, kindervoeding, alcoholische en non-alcoholische dranken, olijfolie, koekjes, chocola en andere zoetwaren.

SIAL china

De missie naar China valt samen met de opening van SIAL China, de op drie na grootste voedselinnovatiebeurs ter wereld. De beurs is volgens FoodDrinkEuropa een unieke kans voor Europese bedrijven om de diversiteit en kwaliteit van levensmiddelen en drankwaren uit Europa te tonen.

FoodDrinkEuropa vereerd

Directeur generaal van FoodDrinkEurope, Mella Frewen, gaf bij de opening van SIAL China aan dat FoodDrinkEurope vereerd is mee te mogen met de delegatie.

“FoodDrinkEurope is vereerd om eurocommissaris Phil Hogan van Landbouw te vergezellen naar deze missie op hoog niveau in China en de beurs SIAL. De groeiende belangstelling van China voor Europese hoogwaardige innovatieve producten met toegevoegde waarde heeft de afgelopen jaren aanzienlijke kansen gecreëerd voor de levensmiddelen- en drankenindustrie in de EU.”

Valio

Valio, een Fins zuivelbedrijf en Finlands grootste voedselexporteur, trad in 1986 al toe tot de Chinese markt. Het zuivelbedrijf onthulde deze week zijn nieuwe hoofdkantoor in Shanghai en zal zich volledig gaan focussen op de Chinese markt.

“We zijn heel enthousiast om ons hoofdkantoor in China in Jing’an, Shanghai, te introduceren,” zei Annikka Hurme, CEO van Valio. “In 2008 creëerde Valio een speciaal kantoor in Shanghai. Vandaag hebben we ons hoofdkantoor in China officieel opgericht. Op dit moment is er een goede dynamiek in de Chinese economie; we hopen dat ons hoofdkantoor in China het volgende hoofdstuk voor Valio in China kan schrijven. “

Reageer op dit artikel