nieuws

Chaudfontaineflessen vanaf nu van 100% gerecycled plastic

Duurzaamheid & MVO

De PET-flessen van Chaudfontaine bestaan vanaf nu alleen uit honderd procent gerecycled plastic (rPET). Coca-Cola Nederland wil daarmee een belangrijke stap zetten in het realiseren van circulaire verpakkingen en het terugdringen van het gebruik van nieuw plastic.

Chaudfontaineflessen vanaf nu van 100% gerecycled plastic

Met de aanpassing naar honderd procent gerecycled plastic wordt er jaarlijks ruim 1.3 miljoen kilo nieuw plastic bespaard. Ook vindt er 42 procent minder CO2-uitstoot plaats. Er worden naar schatting ongeveer zestig miljoen PET-flessen in Nederland verduurzaamd.

Circulair

Alle verpakkingen van Coca-Cola in Nederland zijn al volledig recyclebaar. Met de introductie van flessen van gerecycled plastic, zijn de flessen van Chaudfontaine nu een circulaire verpakking. Het gerecyclede materiaal is afkomstig van de door de consument gebruikte en ingezamelde drankflessen.

Vanaf november wordt ook op het etiket van de flessen gecommuniceerd dat de flessen zijn gemaakt van honderd procent gerecycled plastic. Naast de flessen, zijn ook alle plastic omverpakkingen van de multi-packs Chaudfontaine gemaakt van honderd procent gerecycled plastic.

Volledig recyclebaar

“Dit is een hele belangrijke stap in het verder verduurzamen van onze verpakkingen. Alle verpakkingen uit ons portfolio zijn 100 procent recyclebaar. We hebben als doel om tegen 2025 al onze verpakkingen te kunnen inzamelen. We kunnen ze zo  als waardevolle grondstof voor nieuwe verpakkingen gebruiken.Want we willen voorkomen dat onze verpakkingen op straat of in het milieu belanden,” vertelt Jaap Wasskink, VP & Country directeur bij Coca-Cola.

“Nog voor het einde van dit jaar zullen al onze PET-flessen voor 50 procent uit gerecycled plastic bestaan. En waar mogelijk versnellen we dit proces en zetten we extra stappen. Zoals met onze merken Chaudfontaine en Honest,” gaat Wassink verder.

Minder nieuw plastic

Coca-Cola in West-Europa werkt er naartoe om tegen 2023 minimaal de helft van het materiaal dat wordt gebruikt voor alle PET-flessen te laten bestaan uit gerecycled plastic (rPET).

In Nederland zullen alle PET-flessen eind dit jaar al voor vijftig procent uit gerecycled plastic bestaan. Coca-Cola in West-Europa bekijkt de komende tijd hoe en per wanneer het percentage gerecycled en hernieuwbaar materiaal verder verhoogd kan worden. Het streven is om tegen 2025 honderd procent gerecyclede materialen in alle plastic flessen, waardoor elk jaar meer dan 200.000 ton nieuw plastic wordt bespaard.

Reageer op dit artikel