nieuws

Verstegen is CO2-neutrale organisatie

Duurzaamheid & MVO

Verstegen Spices & Sauces is een CO2-compensatieproject gestart samen met CO2 Operate. Via dit programma compenseert het bedrijf haar jaarlijkse uitstoot van 3.445 ton CO2. Daarnaast probeert het bedrijf op verschillende manieren de CO2-uitstoot te verminderen.

Verstegen is CO2-neutrale organisatie

De 3.445 carbon credits zijn gecertificeerd via het carbon standaard van Plan Vivo. De kruidenproducent compenseert alle CO2-uitstoot via een agroforestry programma in Indonesië.

Biodiversiteit

Agroforestry stimuleert het introduceren van verschillende gewassen op een perceel. De gewassen worden in verschillende lagen geplant. De onderste laag bevat groenten en kruiden, zoals gember en kurkuma. De middelste laag bestaat uit struiken met specerijen, zoals witte peper, bessen en vruchten. De bovenste laag bestaat uit bomen met onder andere fruit en noten. Deze methode van landbouw levert meer biodiversiteit, hogere rendementen voor boeren, gezondere planten, betere oogstkwaliteit en betere bodemgesteldheid op. Daarnaast draagt het bij aan CO2-opname en worden pesticiden of meststoffen overbodig.

CO2-uitstoot verminderen

Verstegen is al jaren bezig met het verminderen van de CO2-uitstoot. Zo rijden alle vrachtwagens met euro-5- of euro-6-motoren. Op het hoofdkantoor van Verstegen in Rotterdam is er LED verlichting met aanwezigheidssensoren, is er een warmte terugwin installatie, wordt er gestreefd naar afvalscheiding en minder watergebruik. Het bedrijf streeft naar een reductie van 20% CO2-uitstoot. Het bedrijf werkt samen met Pure Energie voor het opwekken van groene stroom. Op één van de daken van het pand van Verstegen zijn 876 zonnepanelen geïnstalleerd en dit jaar wordt er nog gekeken naar verdere uitbreiding.

“Bij Verstegen zijn we al meer dan 10 jaar bezig met duurzaamheid en we blijven ambitieus. In 2020 wil onze organisatie CO2-neutraal zijn,” zegt Marianne van Keep, director of Sustainability.

Food Technology Event

Michel Driessen, CEO van Verstegen Spices & Sauces, vertelt tijdens het Food Technology Event op 31 oktober hoe hij het bedrijf van het gas af wil halen. Hij is een van de keynote-sprekers tijdens het event dat als thema heeft: De duurzame foodfabriek. Andere keynotesprekers zijn Marian Geluk van FNLI, Lennart van der Burg van TNO en Tessa Hermens-van Ruremonde van FrieslandCampina.

Bekijk het programma
Inschrijven

Reageer op dit artikel