nieuws

Jolanda Soons-Dings van Lamb Weston finalist in MVO-manager van het jaar-verkiezing

Duurzaamheid & MVO

Sander Dekker (Manager Sustainability bij Van Oord), Jolanda Soons-Dings (Sustainability Program Leader bij Lamb Weston) en Arnoud van Vliet (Manager CSR & Quality bij Zeeman) zijn genomineerd voor de titel ‘MVO-manager van het jaar 2019’.

Jolanda Soons-Dings van Lamb Weston finalist in MVO-manager van het jaar-verkiezing

Adviesbureau Sustainalize en partners Moonen Packaging en Office Depot organiseren de zevende editie van de verkiezing. De winnaar wordt op 7 november gekozen en bekend gemaakt tijdens het 19e Nationaal Sustainability Congres. De MVO-Manager van het Jaar 2019 wint een bokaal en een arrangement in een duurzaam hotel.

De zevenkoppige jury zegt het volgende over de genomineerde finalisten:

Sander Dekker, Van Oord

“Sander heeft door het geduldig creëren van intern draagvlak en het bestuurlijk agenderen, het afgelopen jaar verschillende wapenfeiten gerealiseerd binnen het grote familieconcern Van Oord. Hij is een voortrekker in het integreren van duurzaamheid in de strategie van de onderneming. Bovendien zet hij zich, bijvoorbeeld als MVO-sparringpartner, in voor de verduurzaming van de maritieme- en waterbouwsector.”

Jolanda Soons-Dings, Lamb Weston

“Jolanda is een ‘doener’ die niet opgeeft om haar duurzame dromen te verwezenlijken. Met haar agrarische roots, studie in Wageningen en 29 jaar ervaring in de levensmiddelenindustrie heeft ze veel kennis en weet ze wat er echt toe doet. Deze diepe kennis zet ze nu al achttien jaar in voor Lamb Weston / Meijer, waarvan acht jaar als Sustainability Program Leader. Door zich met hart en ziel in te zetten heeft ze het onder andere voor elkaar gekregen dat duurzaamheidsthema’s zoals voedselverspilling en het verantwoord gebruik van gewasbeschermingsmiddelen, zowel binnen de organisatie als in de keten, hoog op de agenda staan.”

Arnoud van Vliet, Zeeman

“Arnoud is authentiek. Hij is intrinsiek gemotiveerd om verandering teweeg te brengen en heeft ervoor gekozen dit te doen binnen prijsvechter Zeeman, waardoor het toegankelijk is voor het grote publiek. Zijn ambitie en activiteiten gaan over de kern van het bedrijf: hij is concreet aan de slag gegaan met bijvoorbeeld het creëren van transparantie in de keten. Bovendien zet hij zich in voor verandering in de textielindustrie door actief betrokken te zijn bij multi-stakeholder initiatieven.”

Samenstelling jury

De jury bestaat uit zeven deskundigen uit het MVO-veld:

  • Vera Dalm, hoofd Expertise Centrum Duurzaamheid en MT-lid ASN Bank
  • Gé Moonen, directeur Moonen Packaging
  • Maria van der Heijden, directeur MVO Nederland
  • Ruud Koornstra, duurzame ondernemer en Energiecommissaris van Nederland
  • Folkert van der Molen, marketing manager bij adviesbureau Sustainalize
  • André Nijhof, associate professor European Institute for Business Ethics, Nyenrode Business Universiteit

 

Reageer op dit artikel