nieuws

Unilever en Vion Food Group zijn ‘Neerlands trots’ op de wereldranglijst dierenwelzijn

Duurzaamheid & MVO

Unilever en Vion Food Group zijn de twee hoogstgeplaatste Nederlandse bedrijven op de wereldranglijst van Business Benchmark on Farm Animal Welfare (BBFAW). Deze ranglijst analyseert de grootste voedingsbedrijven ter wereld op hun dierenwelzijnsbeleid en transparantie.

De jaarlijkse lijst verdeelt 150 bedrijven in zes verschillende trapsgewijze categorieën. In categorie 1, de hoogste categorie, staan bedrijven die echt uitblinken in transparantie en dierwelzijnsbeleid. In categorie 6 staan bedrijven die bezig zijn met de ontwikkeling van een beleid hierop. Vion Food Group komt dit jaar binnen in categorie 2. Ceo Ronald Lotgerink: “Ik ben bijzonder trots dat wij voor het derde jaar op rij zijn gestegen op de wereldwijde ranglijst BBFAW”.

Vion vindt duurzaamheid essentieel

Lotgerink vertelt dat Vion het als haar verantwoordelijkheid ziet om te investeren in verduurzaming en actief deel te nemen aan discussies over voedselveiligheid, vleesconsumptie, dierenwelzijn en volksgezondheid. ‘’We voeren gesprekken met overheden op het in evenwicht brengen van de varkens- en rundveestapel.’’ Dit jaar investeert de vleesproducent weer in verduurzaming door 35 miljoen euro in haar locatie in Boxtel te stoppen. Hiermee bespaart het bedrijf in voedseltransport en dus CO2-uitstoot.

Hieronder de trapsgewijze weergave van de BBFAW-categorieën (tiers) en welke bedrijven hierin te vinden zijn.

dierenwelzijnranglijst

 

Foto's

Reageer op dit artikel