nieuws

Consortium voor enzymatische PET-recyclingstechnologie breidt uit

Algemeen

Consortium voor enzymatische PET-recyclingstechnologie breidt uit

Suntory Beverage & Food Europe, PepsiCo en Nestlé Waters voegen zich bij Carbios en L’Oréal in een consortium voor een circulaire plasticeconomie.

Carbios heeft een recycletechnologie ontwikkeld voor PET en polyestervezels. Door het gebruik van specifieke enzymen kan Carbios een breed scala kunststoffen recyclen tot gerecycled PET.

Het recyclingsproces breekt PET-afval af in zijn originele componenten die weer tot PET gemaakt kunnen worden. De gepatenteerde technologie biedt de mogelijkheid om PET herhaaldelijk te recyclen.

Enzymes are the new high-performance catalysts for the chemical industry

De partners in het consortium tekenden een vierjarige overeenkomst met als gezamenlijke ambitie om de recyclingstechnologie van Carbios op de markt te brengen. Hiermee willen ze de beschikbaarheid van hoogwaardige gerecyclede plastics vergroten.

Carbios-enzymatic-depolymerization-illustration_572

De technologie kan alle vormen van PET-kunststoffen (helder, gekleurd, ondoorzichtig en meerlagig) en polyestervezels aan. Tijdens het productieproces is er weinig warmte nodig. De milieu-impact is verder beperkt doordat er geen druk of oplosmiddelen nodig zijn.


 

Plastickringloop

“Met Nestlé Waters, PepsiCo en Suntory Beverage & Food Europe kunnen we onze gemeenschappelijke ambitie versnellen en helpen onze recycletechnologie op te schalen”, zegt Jean-Claude Lumaret, directeur van Carbios.

Massimo Casella van Nestlé Waters is enthousiast over de samenwerking: “De recycletechnologie kan ons helpen om ons doel te bereiken door de hoeveelheid gerecycled PET in onze flessen te verhogen zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit en bij te dragen aan het creëren van een duurzame ecologische wereld voor de volgende generatie.”

“Het aanpakken van het wereldwijde probleem van plastic afval vereist grootschalige samenwerking, innovatief denken en investeren in nieuwe en baanbrekende technologieën”, zegt Roberto Vanin van Suntory Beverage & Food Europe. “Carbios’ innovatieve benadering van enzymatische recycling weerspiegelt onze wens om actief op zoek te gaan naar vooruitstrevende oplossingen om de uitdagingen van vandaag op te lossen en een duurzame toekomst te verzekeren.”

Reageer op dit artikel