nieuws

Nicole van Gemert nieuwe directeur foodwatch Nederland

Algemeen

Nicole van Gemert nieuwe directeur foodwatch Nederland

Foodwatch Nederland presenteert Nicole van Gemert als nieuwe directeur. Na een verleden als, onder andere, directeur van Bont voor Dieren en beleidsmedewerker bij de Tweede Kamer komt Van Gemert bij de zelfbenoemde voedselwaakhond terecht.

Van Gemert geeft leiding aan de Nederlandse tak van foodwatch. De organisatie vertegenwoordigt de publieke belangstelling voor politieke, beleids- en marktbeslissingen over voedsel en werkt aan een veilig, eerlijk en gezond voedselsysteem.

Voedselwetgeving

“Voedselveiligheid en -integriteit zijn nog nooit zo actueel geweest”, zegt Van Gemert, “Consumenten hebben het recht om te weten wat ze eten – van boer tot bord.”

“Ze hebben ook het recht om te verwachten dat de Europese en Nederlandse voedselwetgeving deze rechten afdwingt – en hen mogelijkheden tot een rechtsgang geeft als ze te maken hebben met onjuist geëtiketteerde, verontreinigde of anderszins risicovolle levensmiddelen”, aldus Van Gemert.

Foodwatch International                   

Thilo Bode, directeur van foodwatch International, onderstreept het belang van de ervaring van Van Gemert: “De Europese levensmiddelenwetgeving wordt voornamelijk in Brussel bepaald, meestal onder grote druk van de voedingsindustrie.”

Bode vervolgt: “Nicole’s sterke campagne-ervaring en kennis van politieke processen zal van onschatbare waarde zijn voor foodwatch. We kunnen zo een nog effectiever tegenwicht bieden aan de industrie bij het verdedigen van de belangen van de consument en democratische rechten.”

Reageer op dit artikel