nieuws

Ioniqa maakt financieel plaatje rond voor 10kt fabriek

Algemeen

Ioniqa maakt financieel plaatje rond voor 10kt fabriek

Ioniqa heeft bekend gemaakt dat de financieringsronde van 12 miljoen euro met succes is afgerond. Dit geld is bestemd voor de opschaling naar tien kiloton van Ioniqa’s upcycling proces.

Samen met het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, het National Groenfonds en The Coca-Cola Company, leveren Ioniqa’s aandeelhouders de financiering voor deze 10kt fabriek.

 

Mijlpaal in duurzaam plastic

Tonnis Hooghoudt, oprichter en CEO van Ioniqa: “Dit is opnieuw een belangrijke mijlpaal in het naar de markt brengen van onze technologie om plastic duurzaam te maken. Na eerdere persberichten rond de sterke interesse van Unilever, The Coca-Cola Company en Indorama hebben we nu de financiering rond om daadwerkelijk de zuivere grondstoffen te gaan leveren voor voedselverpakkingen.”

 

Veelbelovend project

Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat (EZK): “Ioniqa ontwikkelt een veelbelovende en baanbrekende innovatie om plastic afval te verminderen. Ik wil graag Nederlandse ondernemers helpen om dergelijke oplossingen voor wereldwijde uitdagingen tot een succes te maken.” 

 

VMT interviewdeTonnis Hooghoudt vorig jaar. Hij wilde aanvankelijk de fabriek niet zelf bouwen. “Maar niemand pakte het op. Recyclers zeiden: ‘Ik weet niets van chemie’, chemische bedrijven zeiden: ‘Ik heb geen verstand van afval’. Dus doen we het zelf. We gaan nu van startup naar scale-up, het pionieren hebben we gehad. We zitten nu al op een schaal dat we qua volume het vertrouwen hebben dat het gaat lukken.”  

Reageer op dit artikel