nieuws

Grolsch maakt ook alcoholvrije versie van Kornuit

Algemeen

Grolsch maakt ook alcoholvrije versie van Kornuit

Grolsch breidt zijn 0.0%-assortiment uit met Kornuit 0.0%. Vanaf 4 maart is het product verkrijgbaar. Het product is verpakt in blik vanwege duurzaamheid en gebruiksgemak.

Na Grolsch 0.0% en Radler 0.0%, komt bierbrouwer Grolsch met de Kornuit 0.0%. De frisse smaak komt door de citrus-hop Cascade, waarmee de Kornuit verschilt van de Grolsch 0.0%.

Een gepatenteerde gist, in combinatie met het sturen van het gistingsproces, zorgt ervoor dat de gist nagenoeg geen alcohol produceert.

Gerecycled plastic

De Kornuit 0.0% zal in een zestal blikjes van 33 centiliter te vinden zijn. Het plastic dat de blikjes bij elkaar houdt, is honderd procent gerecycled.

Het gerecyclede plastic is een belangrijke stap naar de doelstellingen van het Plastic Pact NL dat Grolsch ondertekende.

Grolsch geeft aan dat de doelgroep de keus voor blik beïnvloedde. “De doelgroep kiest voor producten en verpakkingen die passen bij spontane acties en momenten. Vanuit ons duurzaam en verantwoord ondernemen hebben wij – in lijn met ons krat – gekeken hoe we dit product zo duurzaam mogelijk in de markt kunnen zetten,” aldus Christian Camps, brandmanager Kornuit.

Kornuit versus Kordaat

In november 2018 kwam Lidl met Kordaat Premium Pilsener, gebrouwen door Swinckels Family Brewers. De overeenkomsten tussen Kornuit en Kordaat hebben Grolsch ertoe bewogen een kort geding aan te spannen om Kordaat uit de schappen te halen.

Op 14 februari was er een kort geding, de uitspraak volgt aan het eind van februari.

In december 2018 gaf Lidl aan te werken aan een Kordaat Bokbier en Kordaat 0.0, wanneer deze verschijnen is nog niet bekend.

Reageer op dit artikel