nieuws

Heemskerk breidt verder uit

Algemeen

Heemskerk breidt verder uit

Door aanhoudende groei heeft groente en fruitverwerker Heemskerk fresh en easy het pand van Pacombi Horti overgenomen. Het pand ligt honderd meter naast het pand van Heemskerk en bied 9000 m2 extra bedrijfsruimte.

In 2014 breidde het bedrijf ook al uit. Toen naar 27.000 m2. In 2019 komt daar ook nog 1000 m2 bij. Heemskerk verwacht echter dat de 28000 m2 niet genoeg is om de vraag aan te kunnen in de toekomst. Daarom heeft Heemskerk het pand van een naburig bedrijf overgenomen.

Efficiëntere productie

De nieuwe bedrijfsruimte gaat gebruikt worden voor de productie van grote volumes. Dan  gaat het bijvoorbeeld om rucola, andijvie en veldsla. Bij deze producten zijn dit vrijwel volledig geautomatiseerde en gerobotiseerde processen. Met de extra bedrijfsruimte kunnen de producten efficiënter worden geproduceerd.

Robotisering

Voor de andere werkzaamheden ziet Heemskerk echter een steeds grotere uitdaging. Volgens Heemskerk wordt de werkdruk op de arbeid steeds groter door de grote producties en hier wil Heemskerk op inspelen. Robotisering is hier een oplossing voor. Afgelopen jaar nam de het aantal robots al toe en de verwachting is dat er in 2019 nog 25 robots bij komen.

 

Reageer op dit artikel