nieuws

Jumbo geeft huismerksnacks een Beter Leven ster

Algemeen

Jumbo geeft huismerksnacks een Beter Leven ster

Supermarktketen Jumbo heeft een aantal producten voorzien van een Beter Leven keurmerk (BLk). Veel huismerkproducten zoals de bitterballen, kroketten en saté en een deel van het assortiment aan kipsticks, kipnuggets, hamburgers en frikadellen hebben een keurmerk gekregen.

Jumbo gaat naast de snacks ook als eerste supermarktketen verschillende zuivelproducten met het Beter Leven Keurmerk invoeren. Vanaf week 48 zijn alle kalkoenvleeswaren over op een BLk. Ook is 81% van de vleeswaren over op het Beter Leven Keurmerk. Veder hebben de eieren, het verse varkensvlees, kalfsvlees en het kalkoenvlees allemaal één ster van het BLk. Verder gaat Jumbo in 2019 volledig over op het vroege voeden van kuikens. Dit betekent dat alle kippen die onder Nieuwe Standaard Kip bij Jumbo worden verkocht, water en voer krijgen zodra ze uit het ei kruipen.

Duurzame boodschappenroute

Dit najaar wil Jumbo aan de hand van een duurzame boodschappenroute haar klanten bewust maken van een duurzamer alternatief. Tijdens de verschillende keurmerkweken staan de keurmerken centraal bij Jumbo.

Reageer op dit artikel