nieuws

Albert Heijn ontkent beschuldigingen in Trouw

Algemeen

Albert Heijn ontkent beschuldigingen in Trouw

Albert Heijn heeft gereageerd op het onderzoek van Trouw. Naar aanleiding van de blockchain die Albert Heijn afgelopen week introduceerde op de pakken huismerk sinaasappelsap, constateerde Trouw dat de werkomstandigheden van arbeiders op de sinaasappelplantage slecht zijn.

Trouw schrijft dat de beelden die Albert Heijn laat zien in de blockchain, niet kloppen met de werkelijkheid.

Slapen in kippenhokken en onderbetaald

Trouw schrijft dat de plantage die getoond wordt in het filmpje de werknemers in voormalig kippenhokken sliepen en dat ze te weinig loon kregen.  Verder schrijft het dagblad dat Louis Dreyfus, het bedrijf waar Albert Heijn haar sinaasappels inkoopt, een bedrag moet betalen van 143.000 euro aan 34 voormalig werknemers.

De arbeiders verbleven in onveilige en onhygiënische bouwsels zonder bedden of water. “Deze arbeiders hebben recht op compensatie, achterstallig salaris en vergoeding van reiskosten naar huis” concludeerde de arbeidsrechter.

“Onterechte beschuldigingen”

Albert Heijn laat weten geraakt te zijn door de wat ze noemt ‘onterechte beschuldigingen.’

“De conclusie van Trouw is feitelijk onjuist. Dat we nu onterecht zo worden afgeschilderd, raakt ons. Wij hebben deze keten transparant gemaakt, juist naar aanleiding van kritiek in deze keten. De genoemde zaak dateert uit 2013, inmiddels is de genoemde plantage Santa Angela sinds 2016 Rainforest Alliance gecertificeerd”, vertelde Albert Heijn aan RTL Nieuws.

“De houdbare sinaasappelsap van Albert Heijn komt alleen van Rainforest Alliance-gecertificeerde plantages. Dit betekent dat boeren duurzamere landbouwmethoden volgen die het milieu en de natuur helpen te beschermen en de kwaliteit van het leven voor boerenfamilies verbeteren.” Laat Albert Heijn weten.

Louis Dreyfus laat weten dat de uitspraak officieel nog niet ontvangen is en dat zij aan alle wetgeving voldoen.

Reageer op dit artikel