nieuws

COV: Protocol belangrijke stap voor export Nederlands kalfsvlees naar China

Algemeen

COV: Protocol belangrijke stap voor export Nederlands kalfsvlees naar China

Het Protocol Kalfsvlees is ondertekend in Den Haag door de Chinese minister Ni Yuefeng (General Administration of Customs) en minister Carola Schouten van het Ministerie van Landbouw. De Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) is blij met deze nieuwe stap.

De formele handtekeningen zijn gezet onder een protocol met een reeks werkafspraken tussen Nederland en China, die de feitelijke export een forse stap dichterbij zetten. In april 2018 was er tijdens het bezoek van minister Schouten aan China al tot mondelinge toezegging gekomen.

De Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) en haar kalfsvlees exporterende leden verwachten nog dit jaar verdere voortgang te kunnen boeken als Chinese deskundigen Nederlandse bedrijven komen inspecteren.

 

Reageer op dit artikel